Jul. 03, 2020

Bossy Magazine

Soms gaan hectische dagen feilloos over in rusteloze nachten. Is het niet de stress die je wakker houdt, dan wel een belangrijke beslissing die voor de deur staat. We vroegen drie vrouwelijke ondernemers naar hun grootste nachtmerries en beste remedies.

BARBARA GEUSENS, 36 JAAR OPRICHTER VAN HET BEAUTYMERK NOMIGE GESTART IN 2017

“Is elke klant tevreden?”

Met Nomige leidt Barbara Belgiës eerste merk dat gelaatsverzorgingsproducten aanbiedt die volledig op maat worden gemaakt van jouw DNA en levensstijl.

Toegegeven, ik ben niet zo’n grote piekeraar. Maar als ondernemer komt er wel heel veel op me af, waardoor het denkproces nooit stilstaat. Van marketing en innovatie over strategie tot boekhouding en productie: er flitst altijd wel iets door mijn hoofd. Dat is – zeker in het begin – heel overweldigend. ’s Avonds durf ik me wel eens afvragen of ik door de dag niets over het hoofd heb gezien. En naast de dagelijkse operationele kant moet ik ook denken aan de langetermijnvisie. Dat is er vaak teveel aan. Om me de kopzorgen te besparen en de taken te verdelen, wil ik binnenkort graag iemand aannemen.

Soms pieker ik wel eens over de klantentevredenheid. Daar zet ik enorm op in: ik wil voor iedereen goed doen. Note to self: dat lukt niet. Als starter moet ik aanvaarden dat alles (nog) niet loopt zoals ik zou willen. De kinderfoutjes horen nu eenmaal bij het opstarten van een zaak. Laatst kon ik niet slapen en begon ik mijn groeitempo in vraag te stellen. Ik wil met Nomige graag groeien, maar ik moet de juiste manier vinden om te schalen. Daar komen ook heel wat logistieke en operationele uitdagingen bij kijken. Ik geloof dat tijd raad brengt, altijd.

Tekst: Dorien Camps

Volg de hashtag #MyNomige en blijf zo op de hoogte over de laatste skin tips en nieuws.