Jul. 03, 2020

Glamour Nederland

Skincare op basis van je DNA en een foundation die exact overeenkomt met je huidskleur. Toekomstmuziek? Nope. Beauty- én tech geek Nina laaft zich aan alle nieuwe ontwikkelingen in de beauty scene.

DNA bekend, Tech tool: Nomige - Huidverzorgingslijn

Wat doet het: Van telefoonhoesjes met de initialen van je overleden labrador tot gebordeuurde spijkerjacks met de naam van je geliefde... We kunnen niet meer om gepersonaliseerde spullen heen. Het Belgische beautymerk Nomige laat zien dat het nog een stapje persoonlijker kan. Het merk biedt namelijk skincare op basis van je eigen DNA. Onder het motto 'stop met zoeken, luister naar je genen' krijg je een DNA-test thuisgestuurd warmee je een wangstrijkje bij jezelf afneemt. Dit stuur je vervolgens terug naar het lab, waar ze op basis van je genetisch materiaal kunnen zien wat jouw huidtype is, hoe het zit met de hydratatie en barrièrefunctie van je huid en hoe je huid veroudert. Ook kijken ze naar je levensstijl, zoals slaappatronen, stresslevels, of je rookt, et cetera.

Op basis van al deze data krijg je vier gepersonaliseerde producten toegestuurd, een dag- en nachtcrème en twee serums die, als het goed is, echt iets doen voor je huid. Bijbestellen gaat makkelijk, want je weet inmiddels welke producten je moet hebben.

Tekst: Nina Eva Davies

Volg de hashtag #MyNomige en blijf zo op de hoogte over de laatste skin tips en nieuws.