May. 02, 2020

Fillers

Naarmate we ouder worden, treedt er jammer genoeg steeds meer rimpelvorming op de huid. Ouderdom komt met een prijskaartje en dat mag je letterlijk nemen. Wat kunnen we best doen? We vroegen het aan dermatologe
Dr. Fraipont.
In onderstaand interview licht ze toe hoe fillers huidverjonging kunnen bevorderen.

Fillers en huidverjonging

Dr. Fraipont: "Onder invloed van uitwendige en inwendige factoren gaat de huid in de loop van de tijd verouderen. Met ouder worden krijgt men rimpels, de huid wordt droger en er is een verlies in elasticiteit. De dermis - het onderdeel van de huid waar collageen, elastine en hyaluronzuur zich bevinden - verliest met het ouder worden deze belangrijke structurele componenten waardoor verslapping en rimpelvorming optreedt."

 
dr-fraipont-n.jpg
fillers.jpg

Dr. Fraipont: "Wanneer in de media over injecties gesproken wordt om er jonger uit te zien gaat het vaak over spierontspanners, rimpelvullers of correcties van volumeverlies, maar er wordt weinig geschreven over echte huidverjonging. Nochtans bestaan er ook injecties om de huid zelf te verjongen door middel van hyaluronzuur. Dit wordt dan over het volledige gelaat geïnjecteerd en niet enkel lokaal."

ZIJN FILLERS PERMANENT?

Dr. Fraipont: "Ik krijg vaak de vraag waarom er geen producten bestaan die permanent zijn. Vroeger bestonden permanente fillers maar die brengen vaak problemen met zich mee die ook permanent zijn. Vandaar dat er nu voornamelijk met hyaluronzuur wordt gewerkt. Dit wordt in de loop van de tijd afgebroken en dit is niet altijd zo slecht. Mensen die spijt hebben van bijvoorbeeld een lipvergroting weten dat het na een jaar weer verdwenen is."

"In de praktijk maken we gebruik van gestabiliseerd hyaluronzuur. Dit wordt pas na meerdere maanden afgebroken en geeft dus een langdurig resultaat in tegenstelling tot niet gestabileerd hyaluronzuur dat al na enkele dagen afgebroken wordt. De behandeling verschilt naargelang het merk dat de arts gebruikt. Ikzelf werk met een opstartfase van 3 behandelingen met telkens 1 maand tussen en daarna een onderhoudsbehandeling van 2 keer per jaar een behandeling."

WAT IS HYALURONZUUR EN HOE WERKT HET?

Dr. Fraipont: "Hyaluronzuur houdt water vast en bevindt zich in onze huid, maar met ouder worden verlaagt ons gehalte aan hyaluronzuur. Door het te injecteren op de juiste plaats zal de huid opnieuw beter gehydrateerd zijn en gaan fijne rimpeltjes vervagen, maar de injecties met hyaluronzuur in de dermis zorgen er ook voor dat je fibroblasten meer collageen gaan aanmaken. Dus eigenlijk hebben de injecties zowel een effect op het hyaluronzuur gehalte als het collageen gehalte van je huid. De injecties zorgen voor een duidelijk verbetering van de huidkwaliteit, huidelasticiteit en hydratatie."

BEHANDELING

"Het hele gelaat wordt behandeld, wat best veel prikjes zijn. Vooraf wordt een verdovende crème aangebracht die de prikjes minder pijnlijk maken. Mogelijke bijwerkingen van de behandeling zijn kleine blauwe plekjes. Heel uitzonderlijk kan het zijn dat je lichaam niet goed reageert, omdat het niet jouw eigen hyaluronzuur is dat geïnjecteerd wordt."

fillers1.jpg

LEEFTIJD

"De behandeling kan eigenlijk al vrij jong opgestart worden, zelfs bij twintigers. Als je jong start ga je huidveroudering tegen. Vroeg beginnen is dus eigenlijk wel een goed idee, maar in mijn praktijk zijn de jongste patiënten vooral dertigers die de eerste rimpels opmerken. Een maximumleeftijd om te starten is er niet. Ik heb ook enkele fitte tachtigers die komen!"

Wat is het prijskaartje?

Dr. Fraipont: "De prijs hangt af van de hoeveelheid die geïnjecteerd wordt en dat is afhankelijk van de toestand van je huid. Als je het op lange termijn bekijkt en de kosten van de 2 behandelingen per jaar op jaarbasis bekijkt dan komt het op 40-60 euro per maand."

collagen6.png

Erg bedankt Dr. Fraipont voor deze heldere toelichting.

Ben je nieuwsgierig of deze behandeling iets voor jou is?

Neem gerust contact op met Dr. Fraipont via de website of volg Dr. Fraipont via @dermatofraipont

Leer meer over DNA huiverzorging & Nomige van Dr. Barbara Geusens

Bekijk een interactieve en educatieve sessie waarin je meer leert over jouw huid, de rol van jouw DNA, huidverzorging en het concept van Nomige.

De online Masterclass is de ideale gelegenheid om meer te leren over Nomige en DNA huidverzorging. 

Vragen over fillers?

Ontdek Dr. Barbara Geusens' tips over fillers. Twijfel niet om ons te contacteren als je andere vragen zou hebben.

Vragen over fillers?

Ontdek Dr. Barbara Geusens' tips over fillers. Twijfel niet om ons te contacteren als je andere vragen zou hebben.

Volg ons verhaal

Connecteer met ons en volg de  hashtag #MyNomige om op de hoogte te blijven over de laatste skin tips en het laatste nieuws.

Volg ons verhaal

Connecteer met ons en volg de  hashtag #MyNomige om op de hoogte te blijven over de laatste skin tips en het laatste nieuws.

Volg de hashtag #Nomige en blijf zo op de hoogte over de laatste skin tips en nieuws.
Alles wat je moet weten over je huid
Skinschool
Alles wat je moet weten over je huid