May. 02, 2020

Vijf tips voor het kiezen van make-up producten

Herken je dit? Te veel keuze, zooo veel producten ... Wat te kiezen uit al deze make-up producten? We geven je vijf tips die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste producten.

1. Ken je huid

Je natuurlijke huidskleur

Ben je donker of heb je een lichte huid? Bij het kiezen van een concealer, poeder of foundation is het belangrijk om een product te kiezen dat overeenkomt met de kleur van uw huid. Hoe beter de kleur overeenkomt met je natuurlijke huidskleur, hoe natuurlijker het eruit ziet.

Tip: Nomige heeft een getinte anti-aging dagcrème (‘Color Correct’) die is ontworpen om je huid een egale teint te geven en verkleuring en imperfecties te camoufleren. De getinte dagcrème is verkrijgbaar in drie verschillende tinten. Omdat het een dagcrème is en geen foundation, dringt het heel goed door in de huid en geeft het geen glanzende laag op je huid.

mu2.jpg

Huidtype

Naast je natuurlijke huidskleur, is het ook erg belangrijk om je make-up - met name basisproducten zoals je foundation - te doen afstemmen op de behoeften van uw huid. Mensen met een droge huid kunnen beter kiezen voor een vloeibare foundation, terwijl mensen met een vette huid beter kunnen kiezen voor een matte of poeder foundation.

2. Niet-comedogene producten

mu3.jpg

'Niet-comedogeen'labels verwijzen naar make-up die geen ingrediënten bevatten die de poriën verstoppen en tot acne leiden. Als u een acne-gevoelige huid heeft of vaak last heeft van onzuiverheden, kan dit het ideale product voor u zijn. Het enige probleem is dat er momenteel geen goedgekeurde brancheregelgeving van niet-comedogene standaarden is. Met andere woorden, er is geen officiële test of checklist voor een product voordat het label aan zijn producten kan toevoegen. Daarom is het belangrijk om de ingrediënten te controleren. Vermijd producten met ingrediëntenlijsten die zware of dikke oliën bevatten en verzachtende middelen zoals cacaoboter, kokosolie, isopropylmyristaat, isopropylisostearaat, geacetyleerd lanoline; isopropylpalmitaat, ethylhexylpalmitaat en myristylmyristaat,dat zijn allemaal bekende verstoppingsingrediënten, zeker als ze bovenaan de ingrediëntenlijst staan.

3. Hoe zit het met minerale make-up?

Wat is het?

Minerale make-up bestaat uit mineralen zoals ijzeroxiden, talk, zinkoxide en titaniumdioxide die gemicroniseerd en gemalen zijn tot kleine deeltjes en worden gebruikt als cosmetisch ingrediënt. Minerale make-up bevat een beperkte hoeveelheid ingrediënten en is vriendelijker voor gevoelige huidtypes. Het is echter belangrijk om het etiket te lezen bij het kopen van minerale make-up. Kies een '100% mineraal product 'in plaats van ‘mineraalverrijkte’ producten. ‘Mineraalverrijkte producten’ of ‘vloeibare formuleringen’ van minerale make-up kunnen nog steeds ingrediënten bevatten zoals conserveermiddelen, geurstoffen enz. En hebben geen toegevoegde waarde in vergelijking met traditionele make-up.

PROS

  • Bevat een beperkte hoeveelheid ingrediënten en wordt daarom beter verdragen door gevoelige huidtypes.
  • Zink en titaniumdioxide werken als zonnebrandcrème en beschermen uw huid tegen schadelijk UV-licht.
  • Een 100% minerale make-up verstopt de poriën niet en is veilig te gebruiken voor mensen met een acne-gevoelige huid.
  • Voelt gewichtloos en licht aan op je huid
mu41.png

CONS

  • Minerale make-up kan vaak je huid uitdrogen, waardoor rimpels meer optreden.
  • Niet alle minerale cosmetica zijn 100% puur.
  • Mineralen zijn natuurlijk, maar dat betekent niet dat alle minerale cosmetica 100% natuurlijke producten zijn
  • Het kan een uitdaging zijn om de juiste kleurovereenkomst voor uw huidskleur te vinden.

4. Is biologische make-up beter?

Niet noodzakelijk! Het is een misvatting om te denken dat biologisch of natuurlijk altijd beter is voor je huid. Er moet met enkele overwegingen rekening worden gehouden:

1) De definitie van ‘biologisch’ en ‘natuurlijk’

Er bestaat geen regelgeving voor bedrijven om de term toe te voegen 'biologisch' of ‘Natuurlijk’ op hun producten. Sommige cosmetica bevatten natuurlijke ingrediënten, die niet echt iets vertellen over hoeveel, of welk percentage, van zijn totale ingrediënten inderdaad natuurlijk zijn. Daarom is het moeilijk voor een consument om te weten welke producten 100% natuurlijk of organisch zijn en welke merken de term gewoon gebruiken als marketingstrategie. Alleen merken die een duidelijke definitie kunnen geven bieden producten die eigenlijk iets betekenen.

2) Natuurlijk betekent niet safe

Natuurlijke ingrediënten zijn ook chemicaliën, net als synthetische moleculen. Er zijn veel van op natuurlijke wijze geproduceerde giftige stoffen, dus het zegt niets over de veiligheid van een ingrediënt.

3) De dosis

Dosis is echt belangrijk! Sommige ingrediënten zowel synthetisch als natuurlijk zijn gevaarlijk, maar alleen in hoge doses. Daarom zijn lage concentraties van het ingrediënt nog veilig te gebruiken. Bijvoorbeeld, als we kijken naar conserveringsmiddelen: er zijn zowel natuurlijke als synthetische conserveringsmiddelen op de markt. Sommige synthetische conserveermiddelen zijn zeer effectief in een zeer lage dosis terwijl ze nog steeds worden vervangen door natuurlijke conserveringsmiddelen die minder effectief zijn, zelfs bij een hoge dosis.

Ben je geïnteresseerd in dit onderwerp? Binnenkort zullen we een blog publiceren dat verder gaat over het onderwerp 'organische en natuurlijke huidverzorging'.

5. Minder is meer

We zijn tenslotte mooi zoals we zijn. ;) Een beetje make-up is goed, maar overdrijf niet! Bovendien is het ook heel belangrijk om dagelijks voor uw huid te zorgen. Een goede dagelijkse routine kan uw huid een natuurlijke gloed geven, dus je moet geen make-up dragen! Een goede skincare routine begint met voedende en hydraterende basisproducten die bij uw huid passen. Bovendien, een dagelijkse en milde reiniging van de huid is ook onmisbaar.

mu5.jpg

Ons productaanbod

Bent u nog steeds op zoek naar de perfecte basisproducten in uw dagelijkse routine. Nomige begrijpt beter dan wie dan ook wat je huid nodig heeft. Wij maken gepersonaliseerde producten voor de huid en selecteren zorgvuldig ingrediënten die passen bij uw huid. Daarbij houden we rekening met uw DNA en uw levensstijl. Deze exacte benadering zal uw huid nieuw leven inblazen, waardoor het stralend en daarmee zichtbaar de tekenen van veroudering verminderen.

€499,00

The personalised Nomige Package

€553,00

Nomige Package + 2 Cleansers

€150,00

DNA analysis & skin report

Volg ons verhaal

Connecteer met ons en volg de hashtag #MyNomige om op de hoogte te blijven over de laatste skin tips en het laatste nieuws. 

Volg ons verhaal

Connecteer met ons en volg de hashtag #MyNomige om op de hoogte te blijven over de laatste skin tips en het laatste nieuws. 

Volg de hashtag #Nomige en blijf zo op de hoogte over de laatste skin tips en nieuws.
Alles wat je moet weten over je huid
Skinschool
Alles wat je moet weten over je huid