Jul. 03, 2020

Wie doet onze DNA-analyse? Wie is Baseclear?

BASECLEAR X NOMIGE

Onze DNA-analyses worden gedaan in een genetisch laboratorium in Nederland, genaamd 'Baseclear'. Wij hadden het geluk enkele vragen te mogen stellen aan de CEO & Founder van Baseclear, Bas Reichert en de Senior Sales & Account Manager, Evelien Zeinstra.

Benieuwd naar het interview? Ontdek het in onze blog of bekijk het interview in onderstaande video.

WHO IS BASECLEAR?

Baseclear is een DNA-service laboratorium. Tegenwoordig heet dat genomics, het brede terrein van DNA-onderzoek. Ze doen DNA-onderzoek in opdracht van derden. Hun klanten zijn meestal industriële bedrijven: zowel kleine als grote bedrijven die voor Baseclear kiezen vanwege de kwaliteit van hun DNA-onderzoek.

WAT GEBEURT ER MET DE DNA MONSTERS?

Nomige stuurt de monsters per traceerbare post naar Baseclear. Als de monsters bij Baseclear aankomen, worden ze geïnspecteerd en gecontroleerd, waarna ze naar het laboratorium gaan. Hier worden de monsters verder verwerkt (bijvoorbeeld DNA-extractie en -zuivering) en wordt het DNA-onderzoek gestart.

Na onderzoek worden de resultaten via een beveiligd portaal en verbinding naar Nomige gestuurd.

WAT IS DE INVLOED VAN ETEN OF DRINKEN OP DE ANALYSE VAN EEN DNA-MONSTER?

De invloed van eten en drinken bij het nemen van een uitstrijkje is zeker relevant. Want als er voedsel in het uitstrijkje zit, kan dat de DNA-analyse remmen. Zorg ervoor dat zowel het uitstrijkje als uw mond zo schoon mogelijk zijn (u hoeft niet nuchter te zijn!) zodat de DNA-analyse kan slagen.

HOE BELANGRIJK IS GDPR VOOR BASECLEAR?

Gegevensbeveiliging, GDPR of AVG regelgeving is een uiterst belangrijk onderdeel. Het gaat immers om iemands DNA. Alles wordt daarom geanonimiseerd en de gegevens worden op een veilige, versleutelde manier naar klanten gestuurd. Baseclear was een van de eerste laboratoria die de ISO 27.001 norm behaalde omdat ze op een zeer hoog niveau bezig zijn met dataveiligheid. Ook voor Nomige is het uiterst belangrijk dat wij deze veiligheid aan onze klanten kunnen garanderen.

WAT IS ER ZO LEUK AAN WERKEN MET NOMIGE?

"Het is zo leuk om met Nomige te werken. Een jonge ondernemer die gepassioneerd is over haar bedrijf. Dat doet me denken aan mezelf toen ik 25 jaar geleden als jonge ondernemer dit bedrijf startte en inmiddels is uitgegroeid tot wat het nu is. En dat wens ik haar van harte toe. Wij proberen Nomige te steunen omdat ik een hart heb voor dat soort jonge ondernemers", aldus CEO Bas Reichert.

"En wat Nomige anders maakt", vult Senior Account Manager Evelien Zeinstra aan, "is dat we voor Nomige toch iets unieks hebben opgezet". "Barbara kwam met een voorstel voor tests die er eigenlijk nog niet waren. Vervolgens hebben we samen de genetische test uitgewerkt. En het is natuurlijk ook heel mooi om te zien hoe een kleine startup zich ontwikkelt en groeit."Dit alles maakt Nomige bijzonder, leuk en uniek.


Dankuwel Bas Reichert en Evelien Zeinstra voor dit interview!
We willen ook het hele team van Baseclear bedanken voor de vlotte en aangename samenwerking. We kijken er naar uit om deze samenwerking verder uit te bouwen :)


Wil je meer weten over Baseclear? Bezoek hun website of neem contact met hen op.

 

Volg de hashtag #Nomige en blijf zo op de hoogte over de laatste skin tips en nieuws.
Alles wat je moet weten over je huid
Skinschool
Alles wat je moet weten over je huid