Het Cosmetica Complot: De Podcast

EP. 3

Na 10 jaar struggeling, ben ik in 2 maanden tijd van mijn acné afgekomen

Bekijk aflevering 3 van Het Cosmeticacomplot: de podcast. Hoe belangrijk zijn je darmen nu echt voor je huid? En hebben we het dan over diëten? Welke supplementen kan je dan nemen, en hoe weet je welke écht goed zijn? Dr. Barbara Geusens praat met orthomoleculair therapeute Romy Noordzij over huidverbetering van binnenin. Ze bespreken het belang van metingen, waarvoor je moet opletten bij supplementen en doen ter plekke een bloedtest. 

Klik HIER om onze podcast op Apple Podcasts te beluisteren. Klik HIER om onze podcast op Spotify te beluisteren.

"De dieetindustrie is de meest winstgevende, met het laagste slaagpercentage"

Kan je je huid echt verbeteren met een dieet? Dat kan, maar het is vaak heel moeilijk om dit vol te houden. Wat beter is, zijn aanpassingen in je levensstijl. Met testen van je bloed, hormonen, huidmicrobioom en meer, kan je je baseren op meetbare data. Dit geeft je een solide basis om aanpassingen door te voeren die resultaat zullen geven.

Hoe weet je nu welke supplementen goed zijn?

Er is zo'n groot verschil in suppletieland, dat je door het bos de bomen niet meer ziet. Hoe weet je nu welk supplement bij jou past? Enkele vuistregels volgens Romy:

1/ Als het eerste ingrediënt een vulmidden, zoetstof of suiker is, dan laat je het beter staan

2/ Let op de moleculaire samenstelling. Doe je research over welke vormen goed opneembaar zijn

3/ Let op de naam. Staat er geen moeilijke naam op het etiket, maar bv vitamine B12, dan is de kans groot dat de minst opneembare vorm hier in zit.