Jul. 13, 2020

Facelift

Wanneer er huidoverschot aanwezig is en er dus weinig of geen effect te verwachten is van botox of fillers, is een facelift de enige efficiënte remedie om het aangezicht zijn jonge uitstraling terug te geven. Maar een facelift…, ga je er dan niet onnatuurlijk “Amerikaans” uitzien? Dr. Van De Sijpe, oprichtster en plastisch chirurg van D&E kliniek, legt het je uit.

NATURAL LOOK


Het is een vaak voorkomende foute gedachte dat je er na een (goed uitgevoerde!) facelift zal uitzien alsof je voor een windturbine hebt gezeten of zal overkomen als een onbeweeglijk standbeeld zonder enige expressie. Niets is minder waar! Een gelaatsverjonging met behulp van een facelift is juist bedoeld om er fris natuurlijk uit te zien. Als vrouw begrijp ik maar al te goed dat een naturel resultaat heel belangrijk is!

 

De juiste techniek

Het zit 'm allemaal in een goede combinatie van de juiste technieken en een goed artistiek inzicht. Zo kan ten allen tijde een prachtig resultaat worden bekomen. De juiste techniek om dit “windtunneleffect” (veroorzaakt door teveel tractie) te vermijden is de SMAS-techniek. Hierbij wordt niet op de huid zelf getrokken, maar de versteviging wordt gerealiseerd op niveau van de diepere onderliggende structuren en spieren

Deze worden opgehecht en aan de botstructuur vastgemaakt. Je kan het en beetje vergelijken met een doorgezakte hangmat die ingekort wordt en aan de vaste boomstam wordt opgehangen. Hierdoor kan de huid zelf er soepel over gedrapeerd worden en het teveel aan huid worden weggenomen. Zo bekomen we een zeer naturel resultaat, zonder tractie op de huid zelf en mét langduriger effect.

Ook over pijn hoef je niet wakker te liggen. We vermijden een algemene narcose en dus een langer herstel. Je voelt enkel de verdovende prikken, maar verder niets. Het grootste deel van de ingreep lig je rustig te slapen. Nadien heb je wel wat last van het verband gedurende de eerste week, maar erg pijnlijk is dat zeker niet te noemen.

Vaak wordt deze ingreep ook gecombineerd met het toevoegen van wat eigen vet (lipofilling) om het eventuele verloren centrale volume in het gelaat terug te herstellen. Eventueel kan een bijkomende ooglidcorrectie ook de blik opklaren en het geheel afmaken.

Het resultaat

Et voilà, niet alleen een subtiel en natuurlijk effect, ook betere heling door minder tractie op de huid! een betere heling zorgt bovendien voor fijnere en zo goed als onzichtbare littekens. Deze zitten tussen je haar en op de rand voor je oor en eventueel ook achter je oor, waar ze wel wat duidelijker zijn, maar erg onopvallend blijven vermits ze in de plooi vallen. Je haar hoeft er bovendien niet voor afgeschoren te worden en na 2 weken ben je perfect toonbaar.

Kortom, het hoeft helemaal geen zorg te zijn dat je er als een freak gaat bijlopen na een facelift!

DE JUISTE HUIDVERZORGING

Het is heel belangrijk dat je je huid in goede conditie aanbiedt vóór de facelift en dat je ze erna goed verzorgt en “onderhoudt” om het resultaat zo lang mogelijk te kunnen behouden. We draaien de klok toch 7 tot 10 jaar terug met de facelift, maar kunnen natuurlijk de tijd niet stopzetten, het verouderingsproces gaat na de ingreep helaas gewoon door.

Wilt u meer lezen over specifieke huidverzorgingstips per leeftijdscategorie? Kijk dan zeker eens naar onze vorige blogs 'Age perfect skincare':

Nomige


Daarom zetten we met de verzorgingslijn van Nomige extra in op ondersteuning van de huid en behoud van het resultaat op lange termijn. Meer nog, door de juiste verzorgingsproducten te gebruiken met effect op de huidstructuur kunnen we zelfs een upgrade bekomen van het resultaat van de facelift!

Ook evenwichtige voeding, een stabiel gewicht en een gezonde levensstijl kunnen hiertoe bijdragen. Een mooie huid is dé ideale basis voor een super resultaat!

 

Onze producten

€499,00

Gepersonaliseerd Nomige pakket

€553,00

Nomige Pakket + 2 Cleansers

9.jpg
€150,00

DNA analyse & Huid rapport

€24,99

Nomige's exfoliërende tonic

€29,99

Nomige's 2-in-1 reiniger

Volg de hashtag #Nomige en blijf zo op de hoogte over de laatste skin tips en nieuws.
Alles wat je moet weten over je huid
Skinschool
Alles wat je moet weten over je huid