Aug. 31, 2020

Heb je last van een gevoelige huid?

"Heb je last van een gevoelige huid? Nomige is misschien de oplossing voor jou!"

Een gevoelige huid, wat betekent het precies?


Een gevoelige of overgevoelige huid is een veel voorkomende huidaandoening die wordt gekenmerkt door een onaangenaam gevoel, meestal als reactie op externe factoren die normaal gesproken niet mogen leiden tot een dergelijk gevoel, zoals cosmetica, zeep of zonnecrème1. Een gevoelige huid kan alle delen van het lichaam aantasten, vooral het gezicht. Mensen die last hebben van een gevoelige huid kunnen zowel zichtbare (roodheid, droogte, schilfering, puistjes, irritatie) als niet-zichtbare symptomen (prikken, branden, jeuk) vertonen. Deze huidaandoening verergert vaak na blootstelling aan koude en droge klimaatomstandigheden.

Lees meer over de gevoelige huid op onze blog pagina.

 

De kans is groot dat jouw huidbarrière verzwakt is

Bij een gevoelige huid zijn er 4 onderliggende pathways2:

 • Een verzwakte barrièrefunctie van de huid
 • Een zintuiglijke hyperactiviteit
 • Een verhoogd ontstekingsreactievermogen
 • Atopische aanleg

Onderzoek toont aan dat een verstoorde huidbarrière een sleutelrol speelt in de ontwikkeling van de gevoelige huid2. De verstoorde huidbarrière kan vervolgens andere pathways die betrokken zijn bij een gevoelige huid induceren of versterken. Het komt er dus op neer dat je jouw eigen huidbarrière moet ondersteunen en versterken om uw gevoelige huid en de daarmee gepaard gaande symptomen onder controle te houden.

Heb je een genetische aanleg voor het ontwikkelen van een gevoelige huid?

Wist je dat sommige mensen een genetisch hoger risico hebben op een verminderde huidbarrière? En dus ook een hoger risico op een gevoelige huid?

Simpelweg uitgelegd: je huid bestaat uit bouwstenen. Als je lichaam van nature niet in staat is om genoeg van deze bouwstenen te maken, zal je huidbarrière niet zo sterk zijn als ze zou moeten zijn. Vervolgens kunnen irriterende stoffen gemakkelijk door de huidbarrière dringen (van buiten naar binnen) en kan water ook gemakkelijk uit de huid verdampen (van binnen naar buiten). Dit leidt tot een droge en gedehydrateerde huid die gevoeliger zal reageren wanneer ze in contact komt met bepaalde producten.

Nomige onderzoekt of u mutaties heeft in de genen die ertoe bijdragen de huidbarrière intact te houden en de vochtbalans te controleren; namelijk Fillagrin (FLG) en Aquaporin-3 (AQ3). Op basis van de resultaten van uw DNA-test worden specifieke ingrediënten geselecteerd en toegevoegd aan uw huidverzorgingsroutine om deze genetische risicofactoren tegen te gaan.

Nomige: De oplossing voor jouw gevoelige huid

"Een gevoelige huid hoeft geen last te zijn in je leven!
Met de juiste ingrediënten en huidverzorgingsroutine kan uw huid weer in balans worden gebracht!"

Bij de verzorging van de gevoelige huid zijn er 2 belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden: enerzijds is het belangrijk om jouw natuurlijke huidbarrière te ondersteunen en weer in balans te brengen. Aan de andere kant is het ook belangrijk om cosmetische ingrediënten die irritatie veroorzaken te vermijden. Nomige kan jou zeker helpen met beide!

Het in balans brengen en versterken van de huidbarrière


In Nomige producten worden actieve ingrediënten zoals fosfo-lipiden, ceramiden en/of glycerine gebruikt om mogelijke mutaties in het respectievelijke Filaggrin- of Aquaporin-gen te com-penseren.
Deze ingrediënten komen ook van nature voor in de huid. Fosfolipiden en ceramiden zijn de bouw-stenen van de huid die zorgen voor een compacte en goed beschermende huidbarrière, terwijl glycerine een vocht-inbrengend molecule is die de huid soepel en gehydrateerd houdt.

Door de juiste ingrediënten te selecteren willen we de huid weer in optimale conditie brengen!

Bepaalde ingrediënten vermijden


Bij Nomige worden uiteraard geen toxische of schadelijke ingrediënten gebruikt.
Al onze ingrediënten zijn van hoge kwaliteit en zorgvuldig geselecteerd.

Maar wat dit merk echt 'uniek' maakt, is het feit dat ieder Nomige-pakket specifiek voor elke klant en op maat van de huid wordt samengesteld. Zo kunnen we - indien nodig - bepaalde ingrediënten vervangen door een alternatief dat beter geschikt is voor de huid van de klant.  Als jouw huid bijvoorbeeld gevoelig reageert op bepaalde parfum-ingrediënten, dan stellen we voor jou een crème samen die geen parfum bevat.

Weet je niet zeker waarop jouw huid precies reageert? Dan komen we er samen achter!

Twijfel je of jouw huid de producten zal verdragen? Probeer dan eerst ons testpakket!


Probeer jouw gepersonaliseerde Nomige producten gedurende 2 weken uit zonder het volledige pakket te moeten kopen!
Dr. Barbara Geusens volgt persoonlijk op hoe het met je gaat en hoe jouw huid reageert op de crèmes & serums.

Het 2 weken durende testpakket dat bestaat uit:

 • DNA kit
 • Huid analyse en een huidrapport van 15 pagina's 
 • Dag crème & serum voor 2 weken
 • Nacht crème & serum voor 2 weken

Na het testen van de producten kun je het volledige pakket opnieuw bestellen. Indien nodig/gewenst kan ook de samenstelling van een specifiek product worden aangepast.

Bronnen:

 • Misery L, Ständer S, Szepietowski JC, Reich A, Wallengren J, Evers AW, et al. . Definition of sensitive skin: an expert position paper from the special interest group on sensitive skin of the international forum for the study of itch. Acta Derm Venereol. (2017) 97:4–6. 10.2340/00015555-2397
 • Richters R, Falcone D, Uzunbajakava N, Verkruysse W, van Erp P, van de Kerkhof P: What Is Sensitive Skin? A Systematic Literature Review of Objective Measurements. Skin Pharmacol Physiol 2015;28:75-83. doi: 10.1159/000363149
 • Lev-Tov, H., & Maibach, H. I. (2012). The sensitive skin syndrome. Indian journal of dermatology57(6), 419–423. https://doi.org/10.4103/0019-5154.103059
 • Farage M. A. (2019). The Prevalence of Sensitive Skin. Frontiers in medicine6, 98. https://doi.org/10.3389/fmed.2019.00098
Volg de hashtag #Nomige en blijf zo op de hoogte over de laatste skin tips en nieuws.
Alles wat je moet weten over je huid
Skinschool
Alles wat je moet weten over je huid