Jul. 06, 2020

Huidanalyse vs. DNA-analyse

1. HUIDANALYSE

Een huidanalyse is een consultatie met een huidexpert, waarbij uw huidtype en uw huidconditie worden geanalyseerd.In de meeste gevallen schrijft men op basis van deze analyse ook een verzorgingsritueel voor.

Het proces

Het analyseproces kan verschillen, afhankelijk van waar u de analyse laat uitvoeren. Dit kunnen enkele van de stappen zijn:

  • In de meeste gevallen begint de huidanalyse met enkele vragen en wordt uw gezicht gereinigd om make-up, vuil en resten te verwijderen.

  • Bij helder licht en met behulp van een vergrotingslamp, of gewoon met het blote oog, wordt uw huid gecontroleerd op de belangrijkste kenmerken: heeft u een vette, droge, gemengde of normale huid. Of iets daartussenin?

  • Naast uw huidtype kunnen ze ook andere huidkenmerken analyseren zoals elasticiteit, rimpels, hydratatiegraad, transepidermaal waterverlies, pigmentvlekken, roodheid, irritatie, stevigheid... Tools, apparaten & probes kunnen worden gebruikt om deze parameters van de huid te meten. Houd er rekening mee dat dit snapshot analyses zijn, waarmee we bedoelen dat het kan verschillen gedurende de dag, tijd van het jaar, hormonale cyclus. Dus als u uw huid laat onderzoeken aan het begin van een koude dag of aan het einde van een warme dag, krijgt u een ander resultaat, wat het advies beïnvloedt.

 

2. DNA-HUIDANALYSE

In een DNA-huidanalyse, de basis van je huid, wordt je DNA geanalyseerd. Door het uitvoeren van een DNA-test kun je uw 'echte' huidtype, dat niet wordt beïnvloed door omringende, externe factoren, achterhalen. Het meet in principe de huidparameters & risicofactoren waarmee je geboren bent. Genen die een rol spelen in je huidgezondheid en huidveroudering worden geanalyseerd, zoals de genen die verantwoordelijk zijn voor de hydratatie, de huidbarrière, het collageen huishouden, de productie van antioxidanten etc... Op basis van de aanwezigheid van "mutaties", variaties of "afwijkingen" bepalen we uw risicoprofiel voor versnelde veroudering, droge huid, roodheid, gevoeligheid, littekens, enz. Door uw risicoprofiel te kennen, zult u begrijpen waar bepaalde huidproblemen echt vandaan komen. Als u bijvoorbeeld last heeft van een droge huid, kunnen we zien of u hier genetisch vatbaar voor bent (meer vatbaar), of dat het te wijten is aan bepaalde externe factoren, zoals het gebruik van agressieve zeep, het feit dat u wordt blootgesteld aan airconditioning, of dat het winter is.

Op basis van de oorzaak van uw huidprobleem moet u uw huid anders behandelen. Een beter inzicht in je huid zal dus resulteren in een betere aanpak. En op basis van een DNA-analyse kunnen ingrediënten worden geselecteerd die heel gericht werken om je genetische risico's te helpen compenseren.

Je DNA-rapport vormt een soort 'persoonlijke handleiding' voor alle schoonheidsproducten en geeft ook advies dat een stap verder gaat dan alleen huidverzorging. Op basis van je DNA-rapport kunnen we ook bepaalde 'lifestyle-tips' geven die je helpen om je genetische risico's tegen te gaan. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde voedingsstoffen (met antioxidanten die je van nature mist) die je genetische risico's op huidveroudering kunnen helpen tegengaan.

Nomige DNA huidanalyse: het proces

1. Doe je DNA-test met behulp van een speekselswab.

2. Jouw DNA wordt geanalyseerd in een gecertifieerd laboratorium. 

3. Je ontvangt een DNA-rapport en gepersonaliseerde huidverzorgingsroutine op basis van je DNA & levensstijl.

4. Persoonlijke opvolging en ondersteuning 

Wat is het verschil tussen beide analyses?

Het grootste verschil tussen een huidanalyse zoals u die kent en een DNA-huidanalyse is het feit dat een DNA-analyse in de loop van de tijd onveranderlijk is, terwijl een "snapshot"-huidanalyse van tijd tot tijd kan verschillen. Als je eenmaal een DNA-huidanalyse hebt uitgevoerd, heb je deze informatie en inzichten voor de rest van je leven. Het is uw "inherente" huidtype.

Bovendien kan een DNA-huidanalyse eenvoudig op afstand worden uitgevoerd, terwijl dit voor het andere huidanalyses niet mogelijk is. Een DNA-test wordt u toegestuurd, u neemt thuis een speekselstaal af en stuurt dit per post terug. Nadat uw staal is onderzocht, wordt uw huid-DNA-rapport en de producten per post opgestuurd. Op deze manier kun je samenwerken met de beste partners, ook al zijn ze misschien niet in de buurt.

Omdat je DNA in de loop van de tijd niet verandert - je bent geboren met dit DNA - hoef je maar één keer een DNA-huidanalyse te doen. Het is dus een éénmalige uitgave. Externe & levensstijlfactoren veranderen wel in de loop van de tijd en ze zullen invloed hebben op hoe je DNA zich zal gedragen, of bepaalde genen nu ingeschakeld zijn of niet. We kunnen dus zeker aanraden om beide soorten huidanalyses te doen om de beste inzichten en dus de meest gepersonaliseerde aanpak te krijgen.

Start jouw DNA-huidanalyse nu!

Wilt u ook inzicht in uw DNA om erachter te komen welke ingrediënten het meest geschikt zijn voor uw huid? Aarzel dan niet langer en vraag nu je DNA-test aan!

Volg ons verhaal

Maak contact met ons en volg de hashtag #MyNomige om op de hoogte te blijven van de laatste huidtips en het laatste nieuws.

Volg ons verhaal

Maak contact met ons en volg de hashtag #MyNomige om op de hoogte te blijven van de laatste huidtips en het laatste nieuws.

Volg de hashtag #Nomige en blijf zo op de hoogte over de laatste skin tips en nieuws.
Alles wat je moet weten over je huid
Skinschool
Alles wat je moet weten over je huid