Mar. 29, 2023

Ingrediënten die helpen bij een droge huid

De verzorging van uw huid is cruciaal voor het behoud van haar gezondheid en uiterlijk. Een van de belangrijkste factoren voor een gezonde, stralende huid is het gebruik van de juiste verzorgingsproducten met de juiste ingrediënten. De juiste ingrediënten kunnen het verschil maken in de doeltreffendheid van uw huidverzorgingsroutine en kunnen u helpen de gewenste resultaten te bereiken.


Gehydrogeneerde olijfolie
Gehydrogeneerde olijfolie is een natuurlijke olie die de huid soepel en gehydrateerd houdt

Abrikozenpitolie Dried apricots with a daycream next to it

Abrikozenpit olie is een natuurlijke olie die de huid soepel en gehydrateerd houdt. Het bevat daarenboven vitamine C dat beschermt de huid tegen oxidatieve stress.



Panthenol of provitamine B5
Panthenol trekt water aan, houdt vocht vast en verbetert bovendien de huidbarrière. 

Wat het onderscheidt van andere hydraterende ingrediënten is het vermogen om de huid te kalmeren en te verzachten. Daarom wordt panthenol vooral gebruikt in kalmerende producten of producten die de barrière herstellen.

Coenzyme Q10 (CoQ10)
verstevigt de huid en gaat rimpels tegen. Het is een natuurlijke antioxidant dat vrije radicalen onschadelijk maakt en huidveroudering afremt.

Het is verantwoordelijk voor de productie van celenergie en heeft beschermende eigenschappen. Elementen als UV-straling, stress, ongezonde voeding en levensstijl, in combinatie met veroudering, veroorzaken verminderde niveaus van CoQ10 in je cellen. Daarom is het goed om het toe te voegen aan je huidverzorging.


Wist je dat...

al deze ingrediënten terug te vinden zijn in onze Ultra Rich dagcréme? 💡
Deze helpt je al goed op weg om van je droge huid af te komen.


Kijk hieronder een skintip met Barbara over hoe je ingrediënten kan lezen 👀



Bronnen: 

Eroglu, I. (2023, March 25). 7 CoQ10 Skincare Products That Energize and Protect Your Skin. Ejollify. https://www.ejollify.com/coq10-skincare-products/


Eroglu, I. (2023a, March 16). The Most Hydrating Ingredients Found in Skincare Products. Ejollify. https://www.ejollify.com/hydrating-skincare-ingredients/

Volg de hashtag #Nomige en blijf zo op de hoogte over de laatste skin tips en nieuws.
Alles wat je moet weten over je huid
Skinschool
Alles wat je moet weten over je huid