Jul. 13, 2021

Is een hogere SPF beter?

Bij Nomige krijgen we vaak de vraag of een hogere SPF echt zoveel beter is voor de bescherming van je huid. Een hogere beschermingsfactor heeft de neiging om mensen gerust te stellen over de efficiëntie waarmee je je huid beschermt tegen schadelijke UV-stralen. Onderzoek toont echter aan dat het verschil tussen SPF30 en SPF50 veel kleiner is dan je zou denken.

 

Wat is SPF and hoe beschermt het jouw huid?

Laten we beginnen met de betekenis van SPF:
SPF staat voor "Sun Protection Factor".

Het SPF-getal geeft aan hoe lang het duurt voordat de UV-straling van de zon uw huid rood maakt. In het ideale geval zou het met SPF 30 30 keer langer duren voordat je verbrandt dan wanneer je geen zonnebrandcrème draagt. In wezen is de doeltreffendheid van de SPF een maatstaf voor het percentage schadelijke UV-stralen dat door uw huid wordt tegengehouden. 

In de afbeelding hieronder kan je zien hoe zonnefilters onze huid beschermen:

De afbeelding toont fotonen van de zon die reageren met onze huid in 3 verschillende situaties (geen zonnebrandcrème, SPF15, SPF30). Fotonen zijn kleine deeltjes die de zonnestralen vormen en de zonnefilter werkt als een barrière om te voorkomen dat ze in de huid terechtkomen.

Onderstaande tabel toont de verschillende SPF-factoren met het overeenkomstige % UV-stralen dat ze effectief kunnen tegenhouden (bij correcte applicatie): 

 

Om te visualiseren hoe verschillende zonbeschermingsfactoren je huid beschermen en hoe ze van elkaar verschillen, heeft Dr Barbara Geusens een kort experiment uitgevoerd in haar nieuwe skintip video.
 
Bekijk de nieuwe skintip video om alles te leren over SPF's !

Hou van je huid & bescherm jezelf

Bent u er niet van overtuigd dat u elke dag zonnebrandcrème moet dragen? Misschien kunnen deze feiten u van gedachten doen veranderen:

  • Eén enkele brandende zonnebrand kan het levensrisico op melanoom, de dodelijkste vorm van huidkanker, bijna verdubbelen.
  • In tegenstelling tot UVB-stralen worden UVA-stralen niet geabsorbeerd door de ozonlaag en worden ze niet gefilterd door ramen of wolken. Dit betekent dat u ALTIJD wordt blootgesteld aan schadelijke UV-stralen.

Bescherm je huid elke dag met de Nomige High Protection Sunscreen SPF30+, geschikt voor alle huidtypes. Maak uw routine compleet en bescherm uw huid tijdens en na blootstelling aan de zon met de producten in onze sunbox.

 

High Protection Sunscreen SPF 30+

€49,00

Sun box

€159,00
Volg de hashtag #Nomige en blijf zo op de hoogte over de laatste skin tips en nieuws.
Alles wat je moet weten over je huid
Skinschool
Alles wat je moet weten over je huid