Mar. 29, 2023

Ingrediënten die helpen bij acne

Een van de belangrijkste factoren voor een gezonde, stralende huid is het gebruik van de juiste verzorgingsproducten met de juiste ingrediënten. De juiste ingrediënten kunnen het verschil maken in de doeltreffendheid van uw huidverzorgingsroutine en kunnen u helpen de gewenste resultaten te bereiken.


Zeoliet Vulkanische poeder_Zeoliet

Zeoliet is een 100% natuurlijk vulkanisch kleimineraal met een zuiverende en kalmerende werking. De hoge concentratie aan mineralen creëert een detox-omgeving voor de huid en brengt een acne-gevoelige huid opnieuw in balans.


Ceramiden

Ceramiden zijn epidermale lipiden die belangrijk zijn voor de barrièrefunctie van de huid. Het is een klasse van moleculen die noodzakelijk zijn in je huidbarrière. Schommelingen van het ceramiden gehalte in je huid kan in verband gebracht worden met een aantal huidaandoeningen zoals psoriasis. Ceramiden worden toegevoegd aan cosmetische producten om de barrièrefunctie van de huid te verbeteren en de huid van buitenaf aan te vullen.


Squalaan

Squalaan, ook bekend als squalaanolie is een kleurloze, geurloze hydratator. Squalaan doet heel wat dingen voor je huid:

  1. Hydrateert en verzacht
  2. Voorkomt vochtverlies
  3. Behandelt een beschadigde en geïrriteerde huid
  4. Brengt de olieproductie in balans
  5. Voorkomt de lipide preoxidatie die leidt tot acne: peroxidatie squaleen in je talg oxideert en dit veroorzaakt bevordert ontstekingen, verstopte poriën en oxidatieve stress in de follikels.

Niacinamide

Niacinamide zijn ook wel gekend als vitamine B3, heeft een kalmerende werking, versterkt de natuurlijke huidbarrière, verzacht fijne lijntjes en rimpels, verbetert een oneffen huidteint en verkleint poriën. Al deze ingrediënten kan je terugvinden in onze Back in Balance dagcréme Deze helpt je al goed op weg in de strijd tegen acne.


Wil je weten hoe je ingrediënten moet lezen? Kijk dan deze Skintip met Barbara 👀


Lees nog meer op onze blog👈Bronnen:
Meckfessel, M. H., & Brandt, S. (2014). The structure, function, and importance of ceramides in skin and their use as therapeutic agents in skin-care products. Journal of the American Academy of Dermatology, 71(1). https://doi.org/10.1016/j.jaad.2014.01.891

Villett, M. (2021, September 30). Squalane: What It Is, What It Can Do for Your Skin and the Best Products to Try Now. The Skincare Edit. https://theskincareedit.com/squalane

 

Volg de hashtag #Nomige en blijf zo op de hoogte over de laatste skin tips en nieuws.
Alles wat je moet weten over je huid
Skinschool
Alles wat je moet weten over je huid