Aug. 10, 2020

Is het de moeite om een DNA analyse te overwegen?

IS HET DE MOEITE OM EEN DNA ANALYSE TE OVERWEGEN?


Zeker, JA! Gezien het feit dat 60% van je huidveroudering en huidconditie bepaald wordt door je genen, is het zeker de moeite waard om hier inzicht in te hebben.

Een DNA-analyse geeft inzicht in de ''blueprint'' van je huid en vertelt je meer over de 'inherente' eigenschappen van je huid. Door middel van een DNA-analyse kun je erachter komen of je huidprobleem van nature aanwezig is of dat dit probleem wordt veroorzaakt door je levensstijl. Je komt ook te weten waar de risico's voor versnelde veroudering zich bevinden en waar je je op moet richten. Dit is onmogelijk met een 'gewone' huidanalyse, want op dit niveau wordt je huid niet geanalyseerd.  

WELKE INZICHTEN KRIJG JE UIT ZO'N DNA-ANALYSE?

Neem bijvoorbeeld de 'droge' huid. Mensen denken vaak dat ze last hebben van een droge huid. Na een DNA-analyse van de huid krijg je de bevestiging of je van nature een droge huid hebt, of een gedehydrateerde huid of geen van bovenstaande. Als uit de DNA-test blijkt dat je geen mutaties in de genen hebt die helpen om de huidbarrière intact te houden, is je risico op een droge huid vrij laag. Hetzelfde geldt voor de uitgedroogde huid.

Genen die helpen de vochtbalans van je huid te controleren, worden onderzocht om grip te krijgen op de risico's voor een gedehydrateerde huid. Als je geen genetische risico's hebt, kan een uitgedroogde huid net zo goed het gevolg zijn van het gebruik van te agressieve zeep, behandelingen of producten, ... Daarom is het absoluut noodzakelijk om de exacte oorzaak te achterhalen om een goede behandeling te vinden.

VERSCHILLENDE BEHANDELINGEN VOOR VERSCHILLENDE DNA RESULTATEN

Gedehydrateerde huid heeft een andere aanpak nodig dan droge huid; en afhankelijk van de oorzaak (genetisch of 'geïnduceerd' door externe factoren) is de selectie van de ingrediënten anders;

 • Gedehydrateerde huid:
  Het doel is om de vochtbalans aan te vullen met behulp van humectanten om de 'natuurlijke vochtvasthoudende factoren' die al aanwezig zijn in uw huid na te bootsen. Het type humectanten hangt echter af van uw genetisch profiel en uw levensstijl (d.w.z. uw huidige huidverzorgings- en reinigingsroutine, het seizoen, de omgeving, ...). De keuze voor het toevoegen van aminozuren in plaats van glycerine of ureum, of vice versa, hangt volledig af van uw DNA-rapport en Lifestyle-vragenlijst.

 • Droge huid:
  Het doel is om de huidbarrière te versterken en te ondersteunen door lipiden aan de huid toe te voegen. Het type lipiden hangt weer af van uw genetische profiel en uw levensstijl (d.w.z. uw huidige huidverzorgings- en reinigingsroutine, seizoen, omgeving, ...). We kunnen huid-identieke/huid-imiterende lipiden toevoegen aan uw huidverzorgingsproducten om de afwezigheid van deze natuurlijke lipiden te compenseren of we kiezen voor lipiden om de barrière te versterken en sterker te maken.
  Dit is een van de vele voorbeelden waarbij een DNA-huidanalyse meer inzicht geeft dan een huidanalyse en zo ook veel gerichter op uw probleem kan inspelen.


 In een notendop, de  voordelen van een DNA huidanalyse:

 • Ontdek wat uw huid uniek maakt
 • Krijg beter inzicht in de oorzaak van uw huidproblemen
 • Zoek uit waar uw risico's liggen voor versnelde veroudering
 • Begrijp waarom bepaalde ingrediënten wel of niet voor jou werken
 • Krijg eindelijk de producten die bij uw huid passen

 

WAAROM U MOET KIEZEN VOOR NOMIGE VOOR UW DNA-HUIDANALYSE


“Onze normen liggen ver boven de algemene norm"

Zoals we hierboven hebben uitgelegd, biedt een DNA-huidanalyse meer inzicht in je huid. Maar we hebben te maken met je DNA, dus we willen dat je de volgende aspecten kent:

 • Onze methoden en technologieën volgen de strengste normen op het gebied van veiligheid en de procedures die in de sector gelden.

 • We werken met een geaccrediteerd genetisch labo

 • We houden ons aan de richtlijnen die zijn opgesteld met betrekking tot privacy en gegevensbescherming.

 • GMP-productie van op-DNA-gebaseerde formules

 • We gebruiken geen chemische conserveringsmiddelen of schadelijke ingrediënten.

 • Het concept van Nomige is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en wordt ondersteund door onze klinische studie die in 2020 is gepubliceerd.

 • Nomige houdt zowel rekening met uw genetisch profiel als met uw levensstijl. We zijn ons ervan bewust dat het cruciaal is om met beide elementen rekening te houden om een totaalaanpak voor uw huid aan te bieden. Nomige is een pionier in DNA-gebaseerde huidverzorging en is ook de enige die rekening houdt met uw levensstijl en de producten voortdurend aanpast. Op basis van een vragenlijst en/of 1-op-1 consultatie wordt rekening gehouden met uw levensstijl of met externe factoren.

 • Nomige gaat voor u een stap verder. We gaan verder dan de 4 standaard huidtype categorieën (droge, vette, gemengde, gevoelige huid) - we hebben bijna 4000 verschillende huidtypes die we kunnen bedienen. Geen standaard schapproducten maar een Nomige pakket op maat met gepersonaliseerde producten: een dagcrème die gebaseerd is op uw levensstijl, een dagserum, een nachtcrème en een nachtserum zijn gebaseerd op uw genetisch profiel.

 • Wij bieden hoogwaardige producten in combinatie met een hoog niveau van persoonlijke service.

 • Onze producten worden aangeboden in een luchtdichte verpakking die de stabiliteit en de activiteit van de persoonlijk geselecteerde actieve bestanddelen garandeert.

 

Wil je graag meer lezen over 
DE GENEN DIE WORDEN ONDERZOCHT, HET PROCES OF DNA RAPPORT? 

Bekijk onze website of contacteer ons.
We zijn er om je te helpen! 

package.png

Nomige Pakket

€499,00

 

Het volledige & gepersonaliseerde Nomige pakket bestaat uit:

 • DNA analyse & huid rapport
 • 1 dag crème & 1 serum
 • 1 nacht crème & 1 serum
 • Marmer display
 • Persoonlijke begeleiding

Twijfelt u? Probeer dan ons testpakket!

Probeer Nomige uit voor 2 weken zonder het volledige pakket te moeten kopen.

Wilt u onze gepersonaliseerde producten testen voordat u het volledige pakket koopt? Probeer dan ons 2 weken durende testpakket dat bestaat uit:

 • DNA-kit
 • Huidanalyse en 15 pagina's verslag
 • Dagcrème & serum voor 2 weken
 • Nachtcrème & serum voor 2 weken

Volg ons verhaal

Maak contact met ons en volg de hashtag #MyNomige om op de hoogte te blijven van de laatste huidtips en het laatste nieuws.

Volg ons verhaal

Maak contact met ons en volg de hashtag #MyNomige om op de hoogte te blijven van de laatste huidtips en het laatste nieuws.

Volg de hashtag #Nomige en blijf zo op de hoogte over de laatste skin tips en nieuws.
Alles wat je moet weten over je huid
Skinschool
Alles wat je moet weten over je huid