May. 02, 2020

Leeftijdsperfecte huidverzorging: 20's

Huidveroudering is een zeer complex proces dat wordt beïnvloed door zowel interne (jouw DNA) als externe factoren zoals de zon, vervuiling, weersomstandigheden, roken….

Elke huid is uniek en dat geldt ook voor het verouderingsproces.  Toch zijn er bepaalde veranderingen en tekenen van huidveroudering die vaak voorkomen binnen een bepaalde leeftijdscategorie. Daarom kan het nuttig zijn om je huidverzorgingsroutine in de loop der jaren aan te passen. In deze blog zetten we de belangrijkste tips voor twintigers op een rijtje.

Houd er rekening mee dat dit geen vaste richtlijn is! Zo worden bijvoorbeeld bepaalde tips beschreven voor twintigers, maar blijven deze ook nuttig voor andere leeftijdscategorieën. Neem dus zeker ook eens een kijkje naar de andere blogs: 30's40's and 50's. Bovendien veroudert iedere huid op een andere manier en zal de ene tip meer op u van toepassing zijn dan de andere.

SKINTIP

Huidverzorging per leeftijdscategorie

Moet je je huidverzorgingsroutine veranderen als je ouder wordt? Het antwoord is, ja, tot op zekere hoogte - kijk naar deze skintip om meer te weten te komen en inzicht te krijgen van Dr. Barbara Geusens. 

Skincare in your 20’s

Huidverouderingsverschijnselen zijn nog niet zichtbaar in deze leeftijdsgroep. Voor twintigers is het dus vooral belangrijk om preventief in te werken op de huid.

ZONNEBRANDCRÈME (DAGELIJKS) AANBRENGEN

Bescherming tegen zonneschade is belangrijk voor elke leeftijdsgroep. Maar jonge mensen onderschatten soms de schade die door de zon wordt veroorzaakt, omdat de tekenen van huidveroudering nog niet zichtbaar zijn rond je 20ste. De schade aan jouw huid als je jong bent, wordt pas (vele) jaren later zichtbaar.

Daarom is het aan te raden om jouw huid dagelijks te beschermen. Gebruik huidverzorgingsproducten met een zonbeschermingsfactor, zoals een dagcrème met SPF, een minerale poederfoundation met SPF, een SPF lippenbalsem. Bij hoge blootstelling aan de zon, bijvoorbeeld op vakantie, is het belangrijk je huid herhaaldelijk in te smeren met een hogere zonnefactor (SPF 30 – 50). Het is zo dat je SPF-bescherming na enkele uren is uitgewerkt. Daarom is het belangrijk, of je nu een zonnecrème of dagcrème met SPF gebruikt, dat je blijft smeren wanneer je de zon ingaat.

 
20s.jpg

HYDRATATIE VAN JE HUID IS EEN MUST!

Wil je dat jouw huid een gezonde en jeugdige uitstraling krijgt? Dan is het belangrijk om deze te hydrateren! Hydratatie helpt de huidelasticiteit te verbeteren en vermindert ook het ontstaan van (vroege) rimpels. Dagelijks gebruik van een moisturizer ondersteunt de structuur en de natuurlijke functie van uw huidbarrière. Een goed gevormde huidbarrière zorgt ervoor dat jouw huid wordt beschermd en jong blijft.

Hydrateren betekent het in balans brengen van het vochtgehalte van jouw huid. Jouw huid kan op 3 manieren gehydrateerd worden, afhankelijk van de aanwezige ingrediënten. Bij Nomige geven we de voorkeur aan  humectants (glycerine, ureum, hyaluronzuur...) of huid identieke lipiden (ceramiden, cholesterol, fosfolipiden...) om de huid gehydrateerd te houden. Je kan er meer over lezen in de vorige blog.

Nomige's belangrijkste tip: gebruik een hydraterende dagcrème die ook een lichte zonbeschermingsfactor (SPF) bevat. Zo wordt jouw huid dagelijks gehydrateerd en beschermd.

 

3 TIPS DIE BELANGRIJK ZIJN VOOR ELKE LEEFTIJD

skincare_20_s.png

DE BELANGRIJKSTE TIP: persoonlijke huidverzorging

In deze blog hebben we een aantal belangrijke huidverzorgingstips beschreven voor de 20’s. Hoewel er enkele algemene tips zijn, is het onmogelijk om een eenduidige richtlijn te geven die voor iedereen van toepassing is. Iedere huid ‘gedraagt’ zich op een andere manier. Het is dan ook niet verwonderlijk dat huidverzorging "op maat" de toekomst is binnen de Beauty wereld! 

afbeelding5.png

Nomige Pakket

€499,00

Nomige is een innovatief en op-maat-gemaakt huidverzorgingsmerk dat jouw specifieke behoeften onderzoekt door rekening te houden met zowel jouw DNA als levensstijl. Het is belangrijk om eerst te achterhalen wat jouw risico’s of problemen zijn en waardoor deze veroorzaakt worden. Op deze manier kunnen we veel gerichter inwerken op deze problemen en risico's! Nomige biedt een Exclusief pakket aan bestaande uit 4 gepersonaliseerde producten. Drie producten zijn gebaseerd op jouw DNA-profiel, waarbij we genen onderzoeken die betrokken zijn bij het huidverouderingsproces. Het vierde product, de dagcrème, wordt geformuleerd op basis van jouw levensstijl. Aan de hand van een vragenlijst gaan we na welke levensstijlfactoren een rol spelen in de conditie van je huid. Heb je tijdens je 20ste bijvoorbeeld last van onzuiverheden en puistjes of leef je in een drukke stad met veel pollutie? Dan voegen we ingrediënten toe aan je dagcrème die hier specifiek op inwerken.

Wil je meer weten over huidveroudering?

Huidveroudering is een zeer complex proces dat wordt beïnvloed door zowel interne factoren (uw DNA) als externe factoren (zoals de zon, vervuiling, weersomstandigheden, roken...).  Elke huid is uniek en dat geldt ook voor het verouderingsproces.

Ben jij het pratende type? Wij ook.

Boek een GRATIS consultatie

Een GRATIS 1-op-1 consultatie via een Whatsapp videogesprek met onze oprichtster Dr. Barbara Geusens.

Stel jouw vragen over Nomige en ontdek hoe Nomige je kan helpen.

Other questions?
We zijn hier om je te helpen! Chat met ons of stuur ons een email.

Ben jij het pratende type? Wij ook.

Boek een GRATIS consultatie

Een GRATIS 1-op-1 consultatie via een Whatsapp videogesprek met onze oprichtster Dr. Barbara Geusens.

Stel jouw vragen over Nomige en ontdek hoe Nomige je kan helpen.

Andere vragen?
We zijn hier om 
je te helpen! Chat met ons of stuur ons een email

Volg ons verhaal

Connecteer met ons en volg de hashtag #MyNomige om op de hoogte te blijven over de laatste skin tips en het laatste nieuws.

Volg ons verhaal

Connecteer met ons en volg de hashtag #MyNomige om op de hoogte te blijven over de laatste skin tips en het laatste nieuws.

Volg de hashtag #Nomige en blijf zo op de hoogte over de laatste skin tips en nieuws.
Alles wat je moet weten over je huid
Skinschool
Alles wat je moet weten over je huid