May. 02, 2020

Leeftijdsperfecte huidverzorging: 40's

Huidveroudering is een zeer complex proces dat wordt beïnvloed door zowel interne factoren (jouw DNA) als externe factoren (zoals de zon, vervuiling, weersomstandigheden, roken….). Elke huid is uniek en dat geldt ook voor het verouderingsproces.  Toch zijn er bepaalde tekenen van huidveroudering die vaak voorkomen binnen een bepaalde leeftijdscategorie. Daarom kan het nuttig zijn om je huidverzorgingsroutine in de loop der jaren aan te passen. In deze blog zetten we de belangrijkste veranderingen, verouderingstekenen en bijbehorende tips voor veertigers op een rijtje.

Houd er rekening mee dat dit geen vaste richtlijn is! Zo worden bijvoorbeeld bepaalde tips beschreven voor veertigers, maar blijven deze ook nuttig voor andere leeftijdscategorieën. Neem dus zeker ook eens een kijkje naar de andere blogs: 20's30's and 50's. Bovendien wordt iedereen op een andere manier ouder en zal de ene tip meer op u van toepassing zijn dan de andere.

SKINTIP

Huidverzorging per leeftijdscategorie

Moet je je huidverzorgingsroutine veranderen als je ouder wordt? Het antwoord is, ja, tot op zekere hoogte - kijk naar deze skintip om meer te weten te komen en inzicht te krijgen van Dr. Barbara Geusens. 

Skincare in your 40’s

De eerste tekenen van veroudering die zich voordoen tijdens je dertigste, zoals fijne lijntjes rond de ogen, verhoogde pigmentatie, slechtere textuur, en diepere glimlachlijnen worden allemaal meer uitgesproken. Gedurende dit decennium bevindt je lichaam zich in een overgangsperiode, wat het begin van de menopauze betekent. Dit gaat gepaard met een verminderde oestrogeenproductie, wat zal resulteren in veranderingen ter hoogte van de huid.

OUDERDOMSVLEKKEN BEHANDELEN

Als we het hebben over verouderingstekenen van de huid, denkt iedereen spontaan aan rimpels. Maar ook pigmentvlekken zijn een belangrijke parameter bij het bepalen of iemand een verouderde huid heeft.  Als je last hebt van donkere vlekken, zijn er verschillende soorten behandelingen die kunnen helpen:

  • Cosmetica: vitamine C (>10%), Niacinamide of vitamine B3, Zoethoutwortel, hydrochinon, Kojic zuur, Retinol (>0,3%)
  • Esthetische behandelingen: dermobrasie, lasertherapie en chemische peelings
  • Geneesmiddelen: hydrochinon (2%-4%), azelaïnezuur (5%-20%), corticosteroïden, tretinoïnecrème

Wil je graag meer weten over pigmentvlekken en bijbehorende behandelingen? Neem dan een kijkje op deze blogs: Pigmentatie & behandelingen.

40s_2.png
40s_3.jpg

VERWEN UW HUID MET EEN REPARATIEMASKER

Naarmate we ouder worden, kan onze huid niet zo snel herstellen van stressfactoren in de omgeving en de levensstijl, zoals late nachten, lange werkuren en weinig slaap. Daarom kan het zeker geen kwaad om je huid te 'verwennen' en te 'boosten' met een gezichtsmasker.

VITAMINE A OP VOORSCHRIFT

We hebben het gebruik van vitamine A als anti-verouderingsingrediënt al tijdens 'je 30ste' toegelicht. Bij deze leeftijdscategorie hebben we de 'lichte vorm van vitamine A of Retinol’ toegelicht. Wenst u toch sterkere effecten, maar zonder chirurgie, dan kan ook tretinoïne op voorschrift gebruikt worden tijdens je veertigste. Raadpleeg hiervoor een dermatoloog. Tretinoïne verhoogt de collageenproductie en remt de afbraak ervan, wat resulteert in meer stevigheid en minder rimpels. Daarnaast kan het ook gebruikt worden bij ontstekingen en hormonale acne, een probleem dat soms voorkomt bij vrouwen tijdens hun veertigste of vijftigste als gevolg van schommelingen in de hormoonbalans.

De belangrijkste tip van Nomige: investeer in een goede dag- en nachtcrème met hoogwaardige actieve ingrediënten, zoals vitamine A, Niacinamide, L-ascorbinezuur, vitamine E, hyaluronzuur, ceramiden, hydrochinon, kojinezuur...

40s_4.png

3 BELANGRIJKE TIPS VOOR IEDERE LEEFTIJD

skincare_-_40_s.png

DE BELANGRIJKSTE TIP: persoonlijke huidverzorging

In deze blog hebben we een aantal belangrijke huidverzorgingstips beschreven voor de 40’s. Ook al zijn er bepaalde tekenen van veroudering die veel voorkomen en ingrediënten met een brede werking, toch is het onmogelijk om een richtlijn te geven die voor iedereen van toepassing is. Iedere huid ‘gedraagt’ zich op een andere manier. Het is dan ook niet verwonderlijk dat huidverzorging "op maat" de toekomst is binnen de Beauty wereld! 

Nomige is een innovatief en op-maat-gemaakt huidverzorgingsmerk dat jouw specifieke behoeften onderzoekt door rekening te houden met zowel jouw DNA als levensstijl. Het is belangrijk om eerst te achterhalen wat jouw risico’s of problemen zijn en waardoor deze veroorzaakt worden. Op deze manier kunnen we veel gerichter inwerken op deze problemen en risico's!

afbeelding5.png

Nomige Pakket

€499,00

Nomige biedt een Exclusief pakket aan bestaande uit 4 gepersonaliseerde producten. Drie daarvan zijn gebaseerd op jouw DNA-profiel, waarbij we genen onderzoeken die betrokken zijn bij het huidverouderingsproces. Het vierde product, de dagcrème, wordt geformuleerd op basis van jouw levensstijl. Levensstijlfactoren zoals slaap, stress en blootstellingaan de zon kunnen de conditie van uw huid beïnvloeden.  Aan de hand van een vragenlijst gaan we na welke levensstijlfactoren een rol spelen in de conditie van je huid en selecteren we ingrediënten voor jouw dagcrème die daar specifiek op inwerken.

Wil je meer weten over huidveroudering?

Huidveroudering is een zeer complex proces dat wordt beïnvloed door zowel interne factoren (uw DNA) als externe factoren (zoals de zon, vervuiling, weersomstandigheden, roken...).  Elke huid is uniek en dat geldt ook voor het verouderingsproces.

Ben jij het pratende type? Wij ook.

Boek een GRATIS  consultatie

Een GRATIS 1-op-1 consultatie via een Whatsapp videogesprek met onze oprichtster Dr. Barbara Geusens.

Stel jouw vragen over Nomige en ontdek hoe Nomige je kan helpen.

Other questions?
We zijn hier om je te helpen! Chat met ons of stuur ons een email.

Ben jij het pratende type? Wij ook.

Boek een GRATIS  consultatie

Een GRATIS 1-op-1 consultatie via een Whatsapp videogesprek met onze oprichtster Dr. Barbara Geusens.

Stel jouw vragen over Nomige en ontdek hoe Nomige je kan helpen.

Andere vragen?
We zijn hier om 
je te helpen! Chat met ons of stuur ons een email

Volg ons verhaal

Connecteer met ons en volg de hashtag #MyNomige om op de hoogte te blijven over de laatste skin tips en het laatste nieuws. 

Volg ons verhaal

Connecteer met ons en volg de hashtag #MyNomige om op de hoogte te blijven over de laatste skin tips en het laatste nieuws. 

Volg de hashtag #Nomige en blijf zo op de hoogte over de laatste skin tips en nieuws.
Alles wat je moet weten over je huid
Skinschool
Alles wat je moet weten over je huid