May. 02, 2020

Leeftijdsperfecte huidverzorging: 50's

Huidveroudering is een zeer complex proces dat wordt beïnvloed door zowel interne factoren (jouw DNA) als externe factoren (zoals de zon, vervuiling, weersomstandigheden, roken….). Elke huid is uniek en dat geldt ook voor het verouderingsproces.  Toch zijn er bepaalde tekenen van huidveroudering die vaak voorkomen binnen een bepaalde leeftijdscategorie. Daarom kan het nuttig zijn om je huidverzorgingsroutine in de loop der jaren aan te passen. In deze blog zetten we enkele belangrijke veranderingen, verouderingstekenen en bijbehorende tips voor vijftigers op een rijtje.

Houd er rekening mee dat dit geen vaste richtlijn is! Zo worden bijvoorbeeld bepaalde tips beschreven voor twintigers, maar blijven deze ook nuttig voor andere leeftijdscategorieën. Neem dus zeker ook eens een kijkje naar de andere blogs: 20's30's and 40's. Bovendien wordt iedereen op een andere manier ouder en zal de ene tip meer op u van toepassing zijn dan de andere.

SKINTIP

Huidverzorging per leeftijdscategorie

Moet je je huidverzorgingsroutine veranderen als je ouder wordt? Het antwoord is, ja, tot op zekere hoogte - kijk naar deze skintip om meer te weten te komen en inzicht te krijgen van Dr. Barbara Geusens. 

Skincare in your 50's

Veranderingen in de huid als gevolg van de hormonale veranderingen - zoals rimpels door collageenverlies, verslapping van de huid, jeukende en droge huid - worden tijdens je vijftigste steeds meer zichtbaar.

RIJKE & HYDRATERENDE CREMES

Een veel voorkomend probleem in deze groep is de droge huid. Door de verminderde productie van oestrogeen zal jouw lichaam minder natuurlijke oliën/lipiden produceren. Deze natuurlijke lipiden vormen een essentiële bouwsteen van de huid, die ervoor zorgt dat de huid voldoende vocht vasthoudt.  Wanneer deze huidbarrière niet goed wordt opgebouwd, zal er water ontsnappen, dit wordt 'transepidermaal waterverlies (TEWL)' genoemd.  Om dit probleem aan te pakken is het niet alleen belangrijk om de huid te hydrateren met behulp van bevochtigingsmiddelen, maar ook met een crème die huididentieke lipiden bevat. Deze lipiden helpen een goede huidbarrière op te bouwen en ondersteunen zo de huid bij het vasthouden van vocht in de huidlagen. Zoek naar de volgende ingrediënten:

  • ceramiden
  • cholesterol
  • vrije vetzuren
  • fosfolipiden
50s_2.jpg

Nacht crème

€139,00

INCLUSIEF PEPTIDEN

Peptiden bestaan uit een keten van aminozuren. Vervolgens vormen verschillende peptiden of 'polypeptiden' samen een eiwit. Het gebruik van peptiden in cosmetica kan helpen om essentiële eiwitten, zoals collageen en elastine, in de huid te versterken. Rimpels en kraaienpootjes zullen bijgevolg afnemen. Dit maakt ze tot krachtige anti-aging ingrediënten!  Bovendien kunnen verschillende soorten peptiden worden gecombineerd in één cosmetisch product. De nachtcrème van Nomige bevat ook peptiden die de collageenproductie stimuleren en/of de afbraak remmen. Ben je benieuwd welke lipiden het meest geschikt zijn voor jouw huid? Op basis van een DNA-test kunnen we daar bij Nomige achter komen!

Nomige's belangrijkste tip: Focus op het ondersteunen van de natuurlijke structuren in jouw huid, zoals collageen door gebruik te maken van peptiden en een sterke huidbarrière door gebruik te maken van huididentieke lipiden.

3 BELANGRIJKE TIPS VOOR IEDERE LEEFTIJD

skincare_-_50_s.png

DE BELANGRIJKSTE TIP: persoonlijke huidverzorging

In deze blog hebben we een aantal belangrijke huidverzorgingstips beschreven voor de 50’s. Ook al zijn er bepaalde tekenen van veroudering die veel voorkomen en ingrediënten met een brede werking, toch is het onmogelijk om een richtlijn te geven die voor iedereen van toepassing is. , is het onmogelijk om een richtlijn te geven die voor iedereen van toepassing is. Iedere huid ‘gedraagt’ zich op een andere manier. Het is dan ook niet verwonderlijk dat huidverzorging "op maat" de toekomst is binnen de Beauty wereld! 

Nomige is een innovatief en op-maat-gemaakt huidverzorgingsmerk dat jouw specifieke behoeften onderzoekt door rekening te houden met zowel jouw DNA als levensstijl. Het is belangrijk om eerst te achterhalen wat jouw risico’s of problemen zijn en waardoor deze veroorzaakt worden. Op deze manier kunnen we veel gerichter inwerken op jouw speciale noden!

afbeelding5.png

Nomige Pakket

€499,00

Nomige biedt een Exclusief pakket aan bestaande uit 4 gepersonaliseerde producten. Drie daarvan zijn gebaseerd op jouw DNA-profiel, waarbij we genen onderzoeken die betrokken zijn bij het huidverouderingsproces. Het vierde product, de dagcrème, wordt geformuleerd op basis van jouw levensstijl. Levensstijlfactoren zoals hormonale veranderingen tijdens de menopauze hebben een sterke invloed op de conditie van jouw huid tijdens je vijftigste.  Door middel van een vragenlijst peilen we naar bepaalde levensstijlfactoren en selecteren we ingrediënten voor jouw dagcrème die daar specifiek op inwerken. Bijvoorbeeld de Back in Balance Lifestyle Blend (dagcrème), die inwerkt op onzuiverheden, puistjes en ontstekingen en de invloed van hormonale veranderingen minimaliseert.

Wil je meer weten over huidveroudering?

Huidveroudering is een zeer complex proces dat wordt beïnvloed door zowel interne factoren (uw DNA) als externe factoren (zoals de zon, vervuiling, weersomstandigheden, roken...).  Elke huid is uniek en dat geldt ook voor het verouderingsproces.

Ben jij het pratende type? Wij ook.

Boek een GRATIS consultatie

Een GRATIS 1-op-1 consultatie via een Whatsapp videogesprek met onze oprichtster Dr. Barbara Geusens.

Stel jouw vragen over Nomige en ontdek hoe Nomige je kan helpen.

Other questions?
We zijn hier om je te helpen! Chat met ons of stuur ons een email.

Ben jij het pratende type? Wij ook.

Boek een GRATIS consultatie

Een GRATIS 1-op-1 consultatie via een Whatsapp videogesprek met onze oprichtster Dr. Barbara Geusens.

Stel jouw vragen over Nomige en ontdek hoe Nomige je kan helpen.

Andere vragen?
We zijn hier om  
je te helpen! Chat met ons of stuur een email

Volg ons verhaal

Connecteer met ons en volg de hashtag #MyNomige om op de hoogte te blijven over de laatste skin tips en het laatste nieuws.  

Volg ons verhaal

Connecteer met ons en volg de hashtag #MyNomige om op de hoogte te blijven over de laatste skin tips en het laatste nieuws.  

Volg de hashtag #Nomige en blijf zo op de hoogte over de laatste skin tips en nieuws.
Alles wat je moet weten over je huid
Skinschool
Alles wat je moet weten over je huid