May. 02, 2020

Welke gezichtscrème is goed voor een vette huid?

Heb je een vette huid?
Een vette huid kan onaangenaam zijn. Bovendien hebben veel mensen met een vette huid moeite om de juiste huidverzorgingsproducten te kiezen. Daarom heeft Nomige de belangrijkste principes en tips voor dit huidtype geselecteerd.

Lees er meer over in deze blog.

Vette huidtype

Mensen met een vette huid hebben vaak een glimmend voorhoofd of glimmende neus en kunnen regelmatig last hebben van puistjes. Vette huidtypes hebben meestal ook grotere, meer zichtbare poriën.

Je lichaam produceert talg (olie) om je huid zacht en soepel te houden, maar als er te veel talg wordt geproduceerd, kan dit leiden tot opflakkeringen van acne en glimmende huid. Hormonen spelen een belangrijke rol in dit proces. Hoe meer androgenen er aanwezig zijn, des te meer talg wordt geproduceerd. Het talg zet zich vervolgens op het huidoppervlak en veroorzaakt een glimmende, glanzende huid. Sommige mensen zien hun vette huid na verloop van tijd vervagen, vooral na het einde van de puberteit. Helaas is dat niet voor iedereen het geval.

oily7.png

DONT'S

Een typische (slechte!) gewoonte van mensen met een vette huid is het gebruik van agressieve huidverzorgingsproducten (bijvoorbeeld alcohol in huidverzorgingsproducten, scrubs ...), die leiden tot dehydratatie van de huid. Dit geeft mensen het gevoel dat het probleem is opgelost omdat de huid op korte termijn minder vettig en droog aanvoelt. Door de huid uit te drogen, worden de talgklieren gestimuleerd om nog meer talg te maken. Dus uiteindelijk is er zelfs een hogere talgproductie dan voordien. Bovendien zijn producten die de huid dehydrateren zeer schadelijk voor je huidbarrière; ze breken onze natuurlijke beschermlaag af. Het is daarom beter om milde producten te gebruiken.

DO'S

OCHTEND ROUTINE

1) Verfris je gezicht met lauw water om de poriën open te zetten

2) Herhaal vervolgens met koud water om je poriën opnieuw te sluiten

3) We raden aan een rijke en niet-comedogene dagcrème te gebruiken om poriën te minimaliseren en talgproductie onder controle te houden. Het is een misvatting dat alleen lichte texturen, waterige crèmes of gels goed zijn voor een vette huid. Wees niet bang om een ​​dagcrème te gebruiken die 'rijker' aanvoelt, het is zelfs beter voor vette huidtypen. We kunnen dit uitleggen met het principe van 'omgekeerde psychologie': door meer lipiden toe te voegen aan je crème (dus een rijkere crème), ontstaat er een negatieve feedbacklus, die aan je huid communiceert minder talg aan te maken.

oily6.png

4) Bij het aanbrengen van make-up: beperk dit tot een minimum. Mensen met een vette huid hebben de gewoonte om (veel) make-up te gebruiken om puistjes en onzuiverheden te verbergen. Als gevolg hiervan worden je poriën afgesloten en kunnen er meer puistjes ontstaan. Het begin van een vicieuze cirkel. Als u make-up gebruikt, kies dan zoveel mogelijk voor natuurlijke en niet-comedogene producten.

oily4.png

AVONDROUTINE

1) Reinig je huid met een milde olie of melk en exfoliërende tonic. Een goede reinigingsroutine 's avonds is cruciaal voor een gezonde en stralende huid. Als je je huid niet goed reinigt, verstopt vuil en make-up je poriën. Dat leidt tot ontstekingen, puistjes en acne.

Als je meer wilt lezen over een goede reinigingsroutine, bekijk dan zeker onze vorige blog.  

2) Gebruik af en toe een zuiverend masker

3) Houd je huid 's nachts gehydrateerd met een voedende moisturizer. 's Nachts is de huid meer doorlaatbaar in twee richtingen (water van binnen naar buiten - werkzame stoffen van buiten naar binnen). Vandaar het belang van een nachtcrème met hoogwaardige actieve ingrediënten. Het is verkeerd om te denken dat een dikke crème 's nachts beter is. Dit bedekt de huid en vormt een laag op de huid, wat kan leiden tot een 'luie' huid. De biologische processen van je huid (die 's nachts enorm belangrijk zijn) worden niet langer gestimuleerd. Een lichte textuur volstaat dus!

Wil je meer weten over een vette huid?

Mensen met een vette huid hebben vaak glimmende plekken op hun gezicht (voorhoofd, neus...) en kunnen regelmatig te maken krijgen met uitbraken. Vette huidtypes hebben meestal grotere, meer opvallende poriën. 

Ben jij het pratende type? Wij ook.

Boek een GRATIS consultatie

Een GRATIS 1-op-1 consultatie via een Whatsapp videogesprek met onze oprichtster Dr. Barbara Geusens.

Stel jouw vragen over Nomige en ontdek hoe Nomige je kan helpen.

Andere vragen?

We zijn hier om je te helpen! Chat met ons of stuur ons een email.

Ben jij het pratende type? Wij ook.

Boek een GRATIS consultatie

Een GRATIS 1-op-1 consultatie via een Whatsapp videogesprek met onze oprichtster Dr. Barbara Geusens.

Stel jouw vragen over Nomige en ontdek hoe Nomige je kan helpen.

Andere vragen?
We zijn hier om je 
te helpen! Chat met ons of stuur ons een email

Volg ons verhaal

Connecteer met ons en volg de hashtag #MyNomige om op de hoogte te blijven over de laatste skin tips en het laatste nieuws.

Volg ons verhaal

Connecteer met ons en volg de hashtag #MyNomige om op de hoogte te blijven over de laatste skin tips en het laatste nieuws.

Volg de hashtag #Nomige en blijf zo op de hoogte over de laatste skin tips en nieuws.
Alles wat je moet weten over je huid
Skinschool
Alles wat je moet weten over je huid