Feb. 05, 2020

Bescherm je huid tegen regen en wind

In de zomer beschermen we onze huid extra tegen de zon. Maar wat doen we met onze huid nu de herfst en winter weer voor de deur staan? Regen, wind, grote temperatuurverschillen... Het zijn allemaal schadelijke elementen voor onze huid. Vooral onze gezichtshuid krijgt het hard te verduren. Nu het steeds kouder wordt, moeten er ook wat zaken veranderen in de manier waarop je je huid en lichaam verzorgt.

Is de wind, regen en koude slecht voor je huid?

De herfst is vaak wisselvallig en gaat gepaard met temperatuurschommelingen. De laatste zonnige dagen kunnen snel omslaan in winterse neerslag. Koud weer, wind en lage luchtvochtigheid hebben een uitdrogend effect op de huid. Externe factoren kunnen er ook voor zorgen dat de natuurlijke lipiden in de huid sterk verlaagd worden. De natuurlijke lipiden zorgen er normaliter voor dat de huid niet teveel uitdroogt. Maar wanneer deze aangetast worden of in mindere aantallen aanwezig zijn, kan de huid uitdrogen, ontstaan er schilfertjes, kloofjes of roodheid. Je huid is verzwakt en het voelt alsof ze gaat scheuren. Je huid heeft nood aan extra verzorging!

wind-regen-2.png

Wat kan je doen om je huid te beschermen?

1. DE JUISTE CRÈME

Selecteer een hydraterende crème, bij voorkeur een crème op oliebasis in de plaats van op waterbasis. Dit kan je voelen aan de textuur van de crème, crèmes op oliebasis voelen vaak 'rijker' aan. Kies ook een crème die voor jouw huid geschikt is. Iedereen is uniek, en ook dit geldt voor onze huid. Dat is iets waar we met Nomige altijd rekening mee houden. Doe je lifestyle test  en kijk welke behoeften je huid op dit moment heeft. Wil je een grondige analyse, die niet verandert doorheen de tijd? Doe dan een DNA-test.

2. GEBRUIK EEN DOUCHEOLIE EN SMEER JE NA HET DOUCHEN/BADEN ONMIDDELLIJK IN

Maak gebruik van een doucheolie zonder zeep om je huid te reinigen. Een olie voedt je huid en respecteert hierbij een natuurlijk evenwicht. Het zorgt er ook voor dat je huid de hele dag beter beschermd blijft tegen uitdrogende elementen. Wanneer je een vochtinbrengende crème aanbrengt op een nog warme en na-dampende huid, zal de crème veel beter indringen en het vocht vasthouden. Hierdoor zal je crème veel effectiever werken.

wind-en-regen-3.png

3. NEEM EEN DOUCHE MET LAUWWARM WATER

Tijdens koude dagen proberen we met een heet, stomend bad op te warmen en een beetje vocht terug te krijgen. Maar wat we ons niet realiseren is dat een hete douche of heet bad ook daadwerkelijk water uit onze huid haalt door osmose. Bovendien haalt zowel de warmte van het water als het water zelf de natuurlijk hydraterende lipiden uit onze huid. Te lang en te heet douchen of baden is dus niet bevorderlijk voor je huid en kan een droge huid als gevolg hebben. Kies daarom regelmatiger voor een korte douche met warm maar niet té heet water.

4. HYDRATEREN VAN BINNENUIT

Het is niet alleen belangrijk de huid te hydrateren van buitenaf met crèmes, maar ook van binnenuit. Dit kan je doen door ook in de herfst- en wintermaanden voldoende water te drinken. Ook het eten van voedingsmiddelen met een hoog watergehalte kan hierbij helpen. Voorbeelden van deze voedingsmiddelen zijn: sinaasappels, appels, watermeloen, kiwi's en groenten met een ontgiftende werking zoals selderij, komkommers, wortelen.

5. LUCHTBEVOCHTIGING

Wanneer de  centrale verwarming aanstaat is de lucht ook vaak droger. Een lage luchtvochtigheid in huis is typisch voor de koude wintermaanden. Daarom kan een luchtbevochtiger helpen om de luchtvochtigheid te herstellen. Zeker in de slaapkamer kan dit nuttig zijn aangezien je hier vele uren spendeert tijdens het slapen. Dit zal je huid helpen herstellen tijdens de nacht.

6. WIJZIG JE CLEANSER

Sommige reinigingsproducten kunnen de huid meer kwaad dan goed doen. Ze zijn bedoeld om vuil en make-up te verwijderen maar ondertussen spoelen ze ook huidlipiden weg waardoor de huid uitdroogt. Daarom is het belangrijk dat je product mild is. De Nomige reinigingsproducten bestaan uit een 2-in-1 cleanser (een hydraterende reinigingsmelk die met of zonder water kan gebruikt worden) en een exfoliërende tonic om dode huidcellen op een zachtaardige manier te verwijderen.

Nomige reinigingsproducten

Nomige reinigingsproducten bestaan uit een 2-in-1 reinigingsmiddel en een exfoliërende tonic die de dode huidcellen vriendelijk verwijdert.

+ 2-in-1 Cleanser

50 ml
Een melkachtige reinigingslotion die zeer mild is voor de huid

Reinigt grondig
Droogt de huid niet uit
Make-up remover & reinigingsmiddel in 1 
Voor alle huidtypen
Kan met of zonder water worden gebruikt

Waarde van €29,99

2-in-1 cleanser

+ Exfoliërende tonic

50 ml
Een verfrissende oplossing van exfoliërende ingrediënten

Verwijdert dode huidcellen
Mild peelen (met galactoarabinan)
Geeft je huid een frisse uitstraling
Voor alle huidtypen

Waarde van €24,99

Exfoliërende tonic

Ben jij het pratende type? Wij ook.

Boek een GRATIS consultatie

Een GRATIS 1-op-1 consultatie via een Whatsapp videogesprek met onze oprichtster Dr. Barbara Geusens.

Stel je vragen over Nomige en ontdek hoe Nomige je kan helpen.

Other questions?
We zijn hier om je te helpen! Chat met ons of stuur ons een email.

Ben jij het pratende type? Wij ook.

Boek een GRATIS consultatie

Een GRATIS 1-op-1 consultatie via een Whatsapp videogesprek met onze oprichtster Dr. Barbara Geusens.

Stel je vragen over Nomige en ontdek hoe Nomige je kan helpen.

Andere vragen?
We zijn hier om 
je te helpen! Chat met ons of stuur ons een email

Volg ons verhaal

Connecteer met ons en volg de hashtag #MyNomige om op de hoogte te blijven van de laatste skin tips en het laatste nieuws. 

Volg ons verhaal

Connecteer met ons en volg de hashtag #MyNomige om op de hoogte te blijven van de laatste skin tips en het laatste nieuws. 

Volg de hashtag #Nomige en blijf zo op de hoogte over de laatste skin tips en nieuws.
Alles wat je moet weten over je huid
Skinschool
Alles wat je moet weten over je huid