May. 02, 2020

Moet je zonnebrandcrème gebruiken op bewolkte dagen?

Hoeveel schade kunnen UV-stralen aanbrengen op een bewolkte dag?

Op een zonnige dag bestaat meer dan 95% van de UV-stralen die het aardoppervlak bereiken uit UVA-stralen en de overige 4% bestaat uit UVB-stralen. UVC-stralen daarentegen bereiken het aardoppervlak niet omdat de ozonlaag in staat is ze tegen te houden. Dit type UV-stralen kan de schadelijkste gevolgen hebben, aangezien directe blootstelling ernstige brandwonden aan de huid en oogletsels kan veroorzaken.  Nu het gat in de ozonlaag groter wordt, dringt de vraag zich op hoe we onze huid moeten beschermen, aangezien er een afnemende bescherming is tegen UV-stralen. Wil je meer weten over de verschillende UV-stralen en hun respectievelijke schade? Bekijk dan zeker onze blog over alles wat met UV te maken heeft.

Gewoonlijk voelt een bewolkte dag veel kouder aan dan een zonnige dag, omdat de wolken de infrarode stralen blokkeren die zorgen voor de warmte van de zon. 

UV-stralen worden echter minder door de wolken bedekt, en maar liefst 89% van de UV-stralen kunnen er nog doorheen dringen. Doordat we de warmte van de zon niet voelen en onze huid ook niet rood wordt, zijn we minder gewaarschuwd en hebben we de neiging om minder te smeren, waardoor UV-stralen onze huid sneller doen verouderen. 

Scratch_of_Sun_Scientific_Contents.png

De effecten van indirecte blootstelling aan de zon.

Welke zichtbare schade kan door UV-stralen worden veroorzaakt? Onder meer ouderdomsvlekken, rimpels en huidkanker zijn de meest bekende effecten.Buiten het dragen van zonnecrème (zelfs) op bewolkte dagen, moet zonnecrème ook worden gedragen wanneer je binnen bij een raam werkt. UVA-stralen kunnen door ramen dringen en aanzienlijke schade veroorzaken. Laten we eens kijken naar deze beroemde foto van een vrachtwagenchauffeur die aan de linkerkant van zijn gezicht een versnelde huidveroudering heeft doorgemaakt als gevolg van de jarenlange indirecte blootstelling aan de zon door het raam van zijn vrachtwagen. De aangerichte schade is op de foto te zien in de vorm van diepe rimpels en verslapping van de huid.

image-20210715-143752.png

Bescherm je huid dagelijks met onze High Protection Zonnecrème SPF30+

High Protection Sunscreen SPF 30+

€49,00
Volg de hashtag #Nomige en blijf zo op de hoogte over de laatste skin tips en nieuws.
Alles wat je moet weten over je huid
Skinschool
Alles wat je moet weten over je huid