Jun. 18, 2020

What is a good tonic for your face?

Eens je de juiste huidverzorgingsproducten hebt gevonden, is het vaak nog een helse zoektocht naar goede (milde) reinigingsproducten. Graag begeleiden we je hierin en wie weet staan die reinigingsproducten wel sneller in je badkamer dan je verwacht had. 

Goede reinigingsproducten voor het gezicht

In de blog ‘Wat is een goede gezichtscleanser?’ vind je alvast jouw ideale cleanser, dus laat ons nu verdiepen in de wereld van de tonics. Of is het nu een toner?

TONIC, TONER OF MICELLAIR WATER?

Er heerst soms wat verwarring omtrent ‘tonic’ en ‘toner’. Beide termen worden door mekaar gebruikt en beide beschrijven een waterachtige vloeistof die als doel heeft de huid verder te reinigen, eventuele dode huidcellen weg te nemen, en je huid te kalmeren en voor te bereiden op de crème die je erna aanbrengt. Een goede tonic zorgt ervoor dat andere actieve ingrediënten beter kunnen opgenomen worden. Dus voor alle duidelijkheid: enkel de naam verschilt, een tonic of toner hebben meestal hetzelfde doel.

En dan heb je nog micellair water, een waterachtige vloeistof met kleine reinigende deeltjes (micellen). Micellen hebben een complexe structuur. Ze hebben een hydrofiele (wateraantrekkende) kop en hydrofobe (waterafstotende) staart, waardoor het een reinigende werking heeft. En dit is precies het grote verschil met een tonic. Lees hier alles over een micellaire reiniger.

STEP 1:

STEP 2:

STEP 3:

Vooraleer je start met je nachtproducten, zal je je huid grondig moeten reinigen. Deze reiniging start met een cleanser die grondig al het vuil en make-up verwijdert waarna de tonic de resterende vuilresten aanpakt. Bovendien zorgt de exfoliërende werking van de tonic (in het geval van de Nomige tonic) voor een frisse en stralende look. En als dat nog niet genoeg is: het garandeert een betere doeltreffendheid van je nachtproducten. 

Let wel: niet elke tonic is hetzelfde. Sommige bevatten alcohol en zijn daardoor te uitdrogend en irriterend. Idealiter zijn tonics kalmerend voor je huid en hebben ze een exfoliërende (peelende) werking. De exfoliating tonic van Nomige is een enzymatische peeling, wat de huidbarrière intact houdt, integenstelling tot een scrub.

Alle voordelen van een goede tonic op een rijtje:

  • Verwijdert de laatste make-up resten
  • Verwijdert dode huidcellen wat een egale look met zich meebrengt
  • Verhoogt de doeltreffendheid van actieve ingrediënten
  • Kalmeert, beschermt en hydrateert de huid

Exfoliating tonic

€24,99

Een verfrissende oplossing van exfoliërende ingrediënten. Milde peeling (met galactoarabinan). Geeft je huid een frisse uitstraling! Geschikt voor alle huidtypen

50 ml 

2-in-1 cleanser

€29,99

Een melkachtige reinigende lotion die zeer mild is voor de huid. Reinigt grondig en droogt de huid niet uit. Make-up remover & reinigingsmiddel in 1. Geschikt voor alle huidtypen

50ml 

Volg ons verhaal

Connecteer met ons en volg de hashtag #MyNomige om op de hoogte te blijven over de laatste skin tips en het laatste nieuws. 

Volg ons verhaal

Connecteer met ons en volg de hashtag #MyNomige om op de hoogte te blijven over de laatste skin tips en het laatste nieuws. 

Volg de hashtag #Nomige en blijf zo op de hoogte over de laatste skin tips en nieuws.
Alles wat je moet weten over je huid
Skinschool
Alles wat je moet weten over je huid