May. 02, 2020

Ochtend huidverzorgingsroutine

Wake up and make-up? Niet zo snel! Voordat u beslist om uw make-up aan te brengen, kan een goede ochtend huidverzorgingsregime helpen voor een vlottere make-up applicatie met een langduriger resultaat. Zelfs als je niet het make-up type bent, bestaat er geen twijfel meer over het belang van het beschermen van je gezicht tegen dagelijkse blootstelling aan zon, vervuiling en bepaalde levensstijlfactoren. Uw huid is uw grootste orgaan en moet met dezelfde respect worden behandeld als uw andere organen .

Het reinigen van je gezicht in de ochtend

Kan water je huid uitdrogen?

Een plons koud water op je gezicht kan deugd doen om die vermoeide ochtendogen wakker te maken. Cosmetica deskundigen gaan langzaam over tot een reinigingsroutine met minder water. De reden hiervoor is dat water je huid kan uitdrogen, wat verwarrend kan zijn aangezien je je gezicht eigenlijk nat maakt, toch?

water-roze-achtergrond2.jpg

Dit is vooral van toepassing wanneer u langere tijd aan warm water wordt blootgesteld (bijv. warme baden), waardoor waterverlies in de diepere lagen van de huid optreedt en onze huid uitgedroogd aanvoelt. Dit kan de huid gevoeliger maken. Als u al een droge en gevoelige huid heeft, probeer dan uw gezicht minder vaak dan normaal te wassen, bijvoorbeeld één keer per dag in plaats van twee keer of om de twee dagen bij een droge tot zeer droge huid. En gebruik lauwwarm water in plaats van zeer koud of warm water.

photo-1523297736436-356615162cc8.jpg

Zijn reinigingsproducten echt nodig?

Ben je je reeds bewust wat een goede huidverzorgingsroutine inhoudt? Dan bent u er waarschijnlijk achter gekomen dat het implementeren van reinigingsproducten aan uw dagelijkse routine uw huidconditie significant kan verbeteren. Verschillende huidtypes hebben verschillende reinigingsmiddelen nodig. Dr. Barbara Geusens slaat deze reinigingsproducten 's morgens over en gebruikt ze liever 's avonds. ‘s Nachts regenereert onze huid door de productie van lipiden die de huidbarrière versterken. Ochtendreiniging verhoogt het risico op het wegwassen van wat de huid 's nachts heeft opgebouwd. Dus als u uw gezicht goed reinigt voordat u naar bed gaat, is het niet nodig om 's ochtends nog te reinigen. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van een reinigingsmiddel.

STAP 1: Kies voor een melk -of olieachtige gezichtsreiniger

 • Make-up, vervuiling en huidcomponenten zijn meestal op oliebasis en kunnen het beste met dit soort reinigingsmiddelen worden verwijderd. Bovendien houdt het uw huid gehydrateerd, wat belangrijk is om fijne lijntjes en rimpels op lange termijn te voorkomen.
pexels-photo-3762466.jpeg
 • Als je een vette huid hebt, zou je kunnen denken dat deze reiniging niet voor jou is. Maar eigenlijk is dit een 'omgekeerde psychologie' benadering. Wanneer je je huid uitdroogt, wordt de talgproductie gestimuleerd, wat leidt tot een vette, acnégevoelige huid. Door het toevoegen van producten op basis van olie/lipiden aan je huid, zal het negatieve feedback krijgen om te stoppen met het produceren van meer olie dan nodig is.
 

STAP 2: Ga voor een zachte tonic 

 • Het implementeren van een zachte tonic op waterbasis in uw routine kan dienen als een dubbele reiniging: het verwijdert de resterende make-up of reinigingsproducten en verwijdert idealiter ook dode huidcellen. Vermijd tonics met een hoog alcoholgehalte die je huidbarrière uitdrogen en strippen, maar selecteer in plaats daarvan een toner met een mild peeling effect, zoals enzymatische of peelings o.b.v. fruitzuren.

Hoe bereid ik mijn gezicht 's morgens voor?

Dag serum

Een dag serum bestaat vaak uit een lichte textuur die je kunt beschouwen als een 'shot' van zeer krachtige ingrediënten om je huid te hydrateren, te beschermen en je huidproblemen aan te pakken. Het is meestal het eerste product dat in contact komt met uw huid na het reinigen van uw gezicht in de ochtend. Een serum kan ook helpen bij een betere absorptie van je dagcrème. Dit is meestal het geval voor huidverzorging van hetzelfde merk, omdat het vaak een goede match is zonder enige interactie.

Dag crème

Een dag crème heeft vaak een dikkere textuur voor meer hydratatie en beschermt soms tegen beschadiging door de zon als deze een SPF-factor bevat. In werkelijkheid houden de meeste mensen niet van de witte textuur van zonnecrèmes, dus daarom kan een dag crème met SPF motiverender zijn om jezelf te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Tegenwoordig hebben wetenschappers echter formules zodanig ontwikkeld voor een aangenamer gevoel op de huid. Dit is vaak een uitdaging voor cosmetica formulators.

 
_MG_0178.jpg

Zonnecrème

Uw dag crème kan al een zonnefilter (chemisch en/of mineraal) bevatten, maar dat betekent niet dat u de hele dag beschermd bent tegen UV-schade. Er zijn twee soorten zonnecrèmes: minerale en chemische zonnecrèmes. Minerale zonnefilters reflecteren UV-stralen terwijl chemische zonnefilters UV-licht absorberen dat vervolgens wordt omgezet in warmte.

Ongeacht uw huidtype moet je altijd meerdere malen per dag uw zonnecrème bijsmeren om de SPF (bv. SPF15, 30, 50) te bereiken die op de verpakking staat vermeld. Dit is vooral van belang als er gekende gevallen van huidkanker of zonneallergieën binnen de familie zijn en als je huid de neiging heeft om gemakkelijk hyperpigmentatie te vertonen. Afhankelijk van de hoeveelheid blootstelling aan de zon en uw huidtype (Fitzpatrick Scale), kan de tijd om bij te smeren variëren. Het wordt vaak aanbevolen om de zonnecrème om de twee uur aan te brengen als standaard richtlijn.

Herinner jezelf eraan om overal waar u komt een zonnecrème mee te dragen zodat je huid hele dag door beschermd is. Zoek bij voorkeur een zonnecrème die beschermt tegen zowel UVB als UVA. Belangrijk is dat de zonnecrème compatibel is met uw andere huidverzorgingsproducten, wat betekent dat het beter is om een zonnebrandcrème te gebruiken die niet comedogeen is (verstopping van de poriën), niet occlusief is en een aangename textuur heeft die past bij uw huidtype (droog, normaal, combinatie, vettig).

Make-up

Om uw ochtendroutine af te maken, kunt u wat dekking toevoegen door een passende foundation te  of door een getinte dag crème te gebruiken voor een meer natuurlijk eindresultaat. Je hebt niet echt een primer nodig op een dagelijkse basis, want een goede huidverzorgingsroutine zal dezelfde voordelen bieden. Primers worden vaak gecommercialiseerd, maar zijn niet altijd nodig. Maak je look  af met wat bronzer, blush en highlighter om je mooiste eigenschappen te benadrukken.

Wat Nomige's gepersonaliseerde huidverzorgingsroutine jou kan bieden

 • Nomige biedt twee reinigingsproducten aan:

  o een melkachtige reiniger voor een milde maar toch efficiënte reiniging 

  o een enzymatische tonic om het resterende make-up en vuil te verwijderen en werkt als een milde peeling die geschikt is voor alle huidtypen, inclusief de gevoelige huid.

2-in-1 cleanser

€29,99
 • Het Nomige dag serum is zo geformuleerd dat het licht aanvoelt op de huid. Het is afgestemd op uw genetisch (DNA) profiel en bevat zeer krachtige antioxidanten zoals glutathionperoxidase en superoxide dismutase. Dit zijn krachtigere antioxidanten dan de klassieke vitamine C en E, die ook in het dagserum aanwezig zijn, maar meer als ondersteuning.
 • De Nomige dag crème houdt rekening met uw levensstijlfactoren en bevat ook (minerale) UV-filters. Het heeft een dikkere textuur en vormt een ideale basis voor make-up. Afhankelijk van uw voorkeur kan het ook een getinte versie zijn. Als uw levensstijl verandert, of het seizoen, uw levensfase, de omgeving, verandert ook deze specifieke crème. Hij "groeit mee" met je mee.

Day Serum

€119,00

Nomige Daycream

€84,99

Enkele laatste tips 

 • Als je vaak verstopte poriën krijgt door je make-up, zoek dan naar niet-comedogene producten die de poriën niet of minimaal verstoppen.
 • Breng het product met de lichtste textuur eerst aan op je gezicht en laat het volledig absorberen om te voorkomen dat het product 'rult'.
 • Wanneer u een zonnecrème met chemische zonnefilters gebruikt, laat het dan ongeveer 20 min. in uw huid absorberen voordat u de deur uitgaat, omdat het moet reageren met specifieke huidproteïnen om te kunnen beschermen tegen UV-stralen. Indien mogelijk, breng het aan als eerste laag van uw huidverzorgingsroutine voor een optimale reactie met de huideiwitten.

Leer meer over DNA huidverzorging & Nomige van Dr. Barbara Geusens

Bekijk een interactieve en educatieve sessie waarin je meer kan leren over je huid, de rol van je DNA, huidverzorging en het Nomige concept.

De online Masterclass is de ideale kans om meer te leren over Nomige en DNA huidverzorging.

Volg ons verhaal

Connecteer met ons en volg de hashtag #MyNomige om op de hoogte te blijven van onze laatste tips en nieuws.

Volg ons verhaal

Connecteer met ons en volg de hashtag #MyNomige om op de hoogte te blijven van onze laatste tips en nieuws.

Volg de hashtag #Nomige en blijf zo op de hoogte over de laatste skin tips en nieuws.
Alles wat je moet weten over je huid
Skinschool
Alles wat je moet weten over je huid