May. 02, 2020

Perfecte huid tijdens de zomer

We vergeten soms welke rol onze huid - het grootste orgaan - speelt in onze gezondheid. De huid beschermt ons tegen externe invloeden. Onze huid werkt als een levend schild tegen schadelijke factoren.  Verzorg je huid dus dagelijks. Ook tijdens de mooie dagen van de zomer.

WACHT NIET TOT NA DE ZOMER OM JE HUID TE VERZORGEN

Het is van essentieel belang de huid voor te bereiden op de zomermaanden en ook tijdens het zonnen de huid extra te verzorgen. Door blootstelling aan UV-stralen, hitte, chloor- en zeewater is de huid vaak uitgedroogd. De huid extra hydrateren is dus een must! Lees ook meer over hydraterende crèmes op onze blog 'De werking van hydraterende crèmes'.

Verhoogde blootstelling aan de  zon tijdens de zomermaanden veroorzaakt oxidatieve stress, die vrije radicalen produceert in het lichaam. Oxidatieve stress is een biologisch proces dat lichaamscellen beschadigt. Het is een van de voornaamste oorzaken van huidveroudering. Het lichaam beschermt zich tegen deze oxidatie met behulp van anti-oxidanten. Wanneer we ons lichaam te sterk blootstellen aan schadelijke factoren zoals de zon, zullen de anti-oxidanten in de minderheid zijn en de huid onvoldoende beschermen. Daarom is het zo belangrijk om je huid antioxidanten aan te reiken voor en tijdens de zomer, zowel via huidverzorgingsproducten met een antioxiderende werking als door voeding rijk aan antioxidanten.

De schade proberen beperken na een hoge blootstelling aan de zon is belangrijk. Maar preventie blijft de hoofdregel. Wacht zeker niet tot na de zomer om te starten met jouw gepersonaliseerde Nomige producten.

Alle dagcrèmes van Nomige bevatten een SPF15 voor een dagelijkse bescherming. De dagcrème 'UV protect' bevat zelfs een SPF30, ideaal voor tijdens de zomermaanden. Ben je al klant en wil je deze bestellen? Stuur ons dan een mailtje

Ondertussen kan je via deze blog je kennis over zonnebescherming wat bijschaven. :-)

summer2.jpeg

'Love the skin you're in!'

HEEFT JE HUID IN DE ZOMER EEN ANDERE VERZORGING NODIG?

Ja, eigenlijk wel want de externe factoren die onze huid kunnen beschadigen zijn in zomer soms anders dan in de winter.

Een minimale zonnebescherming in je dagcrème is het hele jaar door belangrijk, maar in de zomer extra raadzaam. Kies voor een dagcrème waar een SPF factor in verwerkt zit, zoals de 'Nomige lifestyle crème' die zowel een UV-A als UV-B filter bevat. Indien je echt gaat zonnebaden of in de zon gaat zitten is het aanbrengen van een zonnecrème met een hogere zonnefactor bovenop je dagcrème noodzakelijk.

HYDRATERENDE CRÈMES

Kies in de zomer voor een hydraterende crème. Deze zal niet alleen vochtinbrengend werken, maar ook een koelend effect hebben op de huid bij warme zomerdagen. 

Het nachtserum van Nomige dat onderdeel uitmaakt van je avondroutine krikt het hydratatieniveau van je huid weer op.

 
 
summer3.jpg

WATER

Naast een goede huidverzorging is het ook heel belangrijk voldoende water te drinken. Je verliest in de zomer meer vocht , dus het is belangrijk dat je dit weer aanvult. Wanneer je te weinig water drinkt kan de huid dof, droog aanvoelen en zijn elasticiteit verliezen

Leer meer over DNA huidverzorging & Nomige van Dr. Barbara Geusens

Bekijk een interactieve en educatieve sessie waarin je meer leert over jouw huid, de rol van jouw DNA, huidverzorging en het concept van Nomige.

De online Masterclass is de ideale gelegenheid om meer te leren over Nomige en DNA huidverzorging. 

Volg ons verhaal

Connecteer met ons en volg de hashtag #MyNomige om op de hoogte te blijven van de laatste skin tips en het laatste nieuws.

Volg ons verhaal

Connecteer met ons en volg de hashtag #MyNomige om op de hoogte te blijven van de laatste skin tips en het laatste nieuws.

Volg de hashtag #Nomige en blijf zo op de hoogte over de laatste skin tips en nieuws.
Alles wat je moet weten over je huid
Skinschool
Alles wat je moet weten over je huid