May. 02, 2020

De zintuiglijke ervaring van cosmetische texturen

JE HEBT MAAR ÉÉN KANS OM EEN EERSTE INDRUK TE MAKEN


Dit geldt ook voor huidverzorgingsproducten. Ze worden vaak beoordeeld op basis van hun geur en zintuiglijke kenmerken, omdat dit de enige kenmerken zijn die je direct kunt beoordelen. Een koop/geen koopbeslissing wordt snel genomen, op basis van jouw subjectieve voorkeur. En hoewel er een gezegde is 'over smaak valt niet te twisten', wil ik je toch wat meer vertellen over cosmetische texturen. Ze hebben een meer functionele bijdrage dan je zou denken.

 Aangezien het percentage oliën en water van invloed is op de textuur, bepaalt het ook de werkingswijze en het effect op jouw huid. Het wordt vaak verkeerd ingeschat dat zware structuren (rijke crèmes, of pasta) beter zijn voor de droge huid, en lichtere texturen (gel of lotion) beter zijn voor de vette huid.


Het is niet alleen de 'basis' of de textuur van de emulsie die een rol speelt, maar ook het soort actieve bestanddelen en de concentratie ervan. Hierdoor is het perfect mogelijk om de droge huid aan te pakken met een lichtere textuur zoals een lotion. Bijvoorbeeld: de actieve bestanddelen ureum, glycerine of hyaluronzuur zijn allemaal oplosbaar in water. Ze kunnen perfect worden opgenomen in een gelachtige structuur en zorgen toch voor een intense hydratatie, hoewel de basis geen significante hoeveelheid lipiden bevat. Deze actieve bestanddelen werken door watermoleculen aan te trekken en zich aan het huidoppervlak te hechten, waardoor deze soepel en gehydrateerd blijft.Jouw gepersonaliseerd Nomige Pakket

€499,00
€119,00

Dagserum

€84,99

Dagcrème

€139,00

Nachtcrème

€99,00

Nachtserum


Naast de textuur is ook de verpakking van huidverzorging belangrijk. Misschien wel belangrijker dan je dacht.
Ontdek waarom Nomige voor een airless verpakking koos.

Vragen over huidverzorging?


Ontdek Dr. Barbara Geusens' tips over huidverzorging. Twijfel niet om ons te contacteren als je andere vragen zou hebben.Vragen over huidverzorging?

Ontdek Dr. Barbara Geusens' tips over huidverzorging. Twijfel niet om ons te contacteren als je andere vragen zou hebben.

Volg ons verhaal


Connecteer met ons en volg de hashtag #MyNomige om op de hoogte te blijven over de laatste skin tips en het laatste nieuws.


Volg ons verhaal


Connecteer met ons en volg de hashtag #MyNomige om op de hoogte te blijven over de laatste skin tips en het laatste nieuws.


Volg de hashtag #Nomige en blijf zo op de hoogte over de laatste skin tips en nieuws.
Alles wat je moet weten over je huid
Skinschool
Alles wat je moet weten over je huid