May. 02, 2020

Leeftijdsperfecte huidverzorging: 30's

Huidveroudering is een zeer complex proces dat wordt beïnvloed door zowel interne factoren (jouw DNA) als externe factoren (zoals de zon, vervuiling, weersomstandigheden, roken….). Elke huid is uniek en dat geldt ook voor het verouderingsproces.  Toch zijn er bepaalde veranderingen en tekenen van huidveroudering die vaak voorkomen binnen een bepaalde leeftijdscategorie. Daarom kan het nuttig zijn om je huidverzorgingsroutine in de loop der jaren aan te passen. In deze blog zetten we enkele belangrijke veranderingen, verouderingstekenen en bijbehorende tips voor dertigers op een rijtje.

Houd er rekening mee dat dit geen vaste richtlijn is! Zo worden bijvoorbeeld bepaalde tips beschreven voor dertigers, maar blijven deze ook nuttig voor andere leeftijdscategorieën. Neem dus zeker ook eens een kijkje naar de andere blogs: 20's40's and 50's. Bovendien wordt iedereen op een andere manier ouder en zal de ene tip meer op u van toepassing zijn dan de andere.

SKINTIP

Huidverzorging per leeftijdscategorie

Moet je je huidverzorgingsroutine veranderen als je ouder wordt? Het antwoord is, ja, tot op zekere hoogte - kijk naar deze skintip om meer te weten te komen en inzicht te krijgen van Dr. Barbara Geusens. 

Skincare in your 30's

Huidveroudering is een natuurlijk proces dat begint rond de leeftijd van 25 jaar, maar tekenen van huidveroudering zullen pas rond de leeftijd van 35 jaar zichtbaar worden. Dus rond 'je dertigste' is het ideale moment om te starten met het gebruik van anti-aging producten. 

REINIGEN EN EXFOLIËREN: DODE HUIDCELLEN VERWIJDEREN

Vanaf de leeftijd van 30 jaar vertraagt de huidcelvernieuwingscyclus. Dit betekent dat jouw huid er langer over doet om dode huidcellen te vernieuwen. Dit kan ervoor zorgen dat jouw huid er wat dof en droog uitziet. Daarom is het een goed idee om een exfoliant of peeling toe te voegen aan jouw huidverzorgingsroutine. Dit één of twee keer per week! Een exfoliant of peeling is een cosmetische behandeling die gebruikt wordt om oppervlakkige en dode huidcellen in de bovenste huidlaag te verwijderen. Hierdoor kunnen nieuwe en jonge huidcellen naar het oppervlak bewegen en krijgt jouw huid een frisse en gezonde gloed. Er zijn 3 soorten peelings, elk met een ander werkingsmechanisme. Wil je graag meer te weten komen over peelings of wil je dit toevoegen aan uw huidroutine? Bekijk dan onze vorige blog over peelings.

30s_2.png
30s_3.jpg

ANTIOXIDANTEN

Weefselschade door vrije radicalen is een van de belangrijkste oorzaken van versnelde of vroegtijdige huidveroudering. Vrije radicalen zijn reactieve moleculen die worden gevormd door externe stressfactoren zoals UV-straling, roken en pollutie. Ons lichaam beschermt zichzelf op natuurlijke wijze dankzij de productie van antioxidanten die de radicalen neutraliseren en zo schade aan de huid voorkomen. Maar wanneer dit verdedigingsmechanisme niet goed functioneert, zullen tekenen van huidveroudering beter zichtbaar zijn. Het gebruik van antioxidanten kan dus zeker helpen om jouw huid jong te houden!

Vraag je je af of jouw verdedigingsmechanisme of antioxidant capaciteit goed werkt? Nomige onderzoekt hoe goed jouw verdedigingsmechanisme werkt door mutaties op te sporen in de anti-oxidant genen superoxide dismutase (SOD-2) en glutathion peroxidase (GPX).

RETINOLKUUR

Vitamine A is een populair ingrediënt in de behandeling van acne, het verminderen van rimpels, het stimuleren van collageen en het stimuleren van de celvernieuwing. Vitamine A bestaat in verschillende vormen. Enerzijds is er tretinoïne, de meest effectieve vorm van vitamine A, ontwikkelt als acne geneesmiddel en alleen op voorschrift te verkrijgen. Anderzijds, is er retinol, een minder effectieve vorm van vitamine A, ontwikkeld door cosmetische bedrijven als een anti-verouderingsingrediënt. Retinol heeft positieve effecten op de huid en kan gebruikt worden tijdens je dertigste om tekenen van veroudering te verminderen. Houd er rekening mee dat er enkele nadelen zijn waar je zeker rekening mee moet houden:

  • Het is een onstabiel ingrediënt dat snel oxideert. Zoek naar producten met een lichte en luchtdichte verpakking.
  • Retinol-producten met een concentratie van 0,3%of een lager zijn niet effectief.
  • Retinol kan een irriterend effect hebben op je huid.
  • Gebruik geen vitamine A-derivaten tijdens een zwangerschap of wanneer je zwanger wilt worden.
  • Gebruik het als een kuur, niet permanent!
  • Voltooi een kuur tijdens de winter. Vitamine-A-derivaten maken jouw huid gevoeliger voor de zon en mogen daarom niet in de zomer worden aangebracht.
30s_4.jpg

Nomige's belangrijkste tip: Gebruik een dagelijkse hydraterende dagcrème of serum met hoogwaardige anti-oxidanten.

3 BELANGRIJKE TIPS VOOR IEDERE LEEFTIJD

skincare_30_s.png

DE BELANGRIJKSTE TIP: persoonlijke huidverzorging

In deze blog hebben we een aantal belangrijke huidverzorgingstips beschreven voor de 30’s. Ook al zijn er bepaalde tekenen van veroudering die veel voorkomen en ingrediënten met een brede werking, toch is het onmogelijk om een richtlijn te geven die voor iedereen van toepassing is. Iedere huid ‘gedraagt’ zich op een andere manier. Het is dan ook niet verwonderlijk dat huidverzorging "op maat" de toekomst is binnen de Beauty wereld! 

Nomige is een innovatief en op-maat-gemaakt huidverzorgingsmerk dat jouw specifieke behoeften onderzoekt door rekening te houden met zowel jouw DNA als levensstijl. Het is belangrijk om eerst te achterhalen wat jouw risico’s of problemen zijn en waardoor deze veroorzaakt worden. Op deze manier kunnen we veel gerichter inwerken op jouw speciale noden!

afbeelding5.png

Nomige Pakket

€499,00
Nomige biedt een Exclusief pakket aan bestaande uit 4 gepersonaliseerde producten. Drie daarvan zijn gebaseerd op jouw DNA-profiel, waarbij we genen onderzoeken die betrokken zijn bij het huidverouderingsproces. Het vierde product, de dagcrème, wordt geformuleerd op basis van jouw levensstijl. Zo treden er bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap veranderingen op in de hormoonproductie van uw lichaam. Dit kan leiden tot onzuiverheden of pigmentvlekken op uw huid. Dit is normaal en kan worden behandeld! Een andere veel voorkomende factor die de conditie van uw huid kan beïnvloeden is stress. Aan de hand van een vragenlijst gaan we na welke levensstijlfactoren een rol spelen in de conditie van je huid en selecteren we ingrediënten voor jouw dagcrème die hier specifiek op inwerken.

Wil je meer weten over huidveroudering?

Huidveroudering is een zeer complex proces dat wordt beïnvloed door zowel interne factoren (uw DNA) als externe factoren (zoals de zon, vervuiling, weersomstandigheden, roken...).  Elke huid is uniek en dat geldt ook voor het verouderingsproces.

Ben jij het pratende type? Wij ook.

Boek een GRATIS consultatie

Een GRATIS 1-op-1 consultatie via een Whatsapp videogesprek met onze oprichtster Dr. Barbara Geusens.

Stel jouw vragen over Nomige en ontdek hoe Nomige je kan helpen.

Other questions?
We zijn hier om je te helpen! Chat met ons of stuur ons een email.

Ben jij het pratende type? Wij ook.

Boek een GRATIS consultatie

Een GRATIS 1-op-1 consultatie via een Whatsapp videogesprek met onze oprichtster Dr. Barbara Geusens.

Stel jouw vragen over Nomige en ontdek hoe Nomige je kan helpen.

Andere vragen?
We zijn hier om 
je te helpen! Chat met ons of stuur ons een email

Volg ons verhaal

Connecteer met ons en volg de hashtag #MyNomige om op de hoogte te blijven over de laatste skin tips en het laatste nieuws.

Volg ons verhaal

Connecteer met ons en volg de hashtag #MyNomige om op de hoogte te blijven over de laatste skin tips en het laatste nieuws.

Volg de hashtag #Nomige en blijf zo op de hoogte over de laatste skin tips en nieuws.
Alles wat je moet weten over je huid
Skinschool
Alles wat je moet weten over je huid