May. 02, 2020

Vijf tips voor het kiezen van een goed huidverzorgingsproduct

Zo veel producten, zo veel keuze, maar welk product koop je nu best? Vraag jij je dat wel eens af wanneer je op zoek bent naar een nieuw huidverzorgingsproduct? Geen paniek, je bent niet alleen! Met onze vijf tips wordt kiezen in de toekomst veel eenvoudiger!

1. Ken je huid

Iedereen is uniek, en je huid is dat ook. Wat voor jou een goed verzorgingsproduct is, is dat misschien niet voor je moeder, je vriendin of je collega... Daarom is het belangrijk dat je inzicht hebt in wat je huid nodig heeft. Twee factoren maken je huid uniek: je DNA en je levensstijl.

INTERNE FACTOREN (60%)

Die zijn voorgeprogrammeerd en daar kun jij niets aan veranderen. Je DNA bevat belangrijke informatie over je huid en geeft aanwijzingen over hoe je huid zal verouderen en wat je daaraan kunt doen.

tips2.png

EXTERNE FACTOREN (40%)

Externe factoren zoals je levensstijl zijn niet voorgeprogrammeerd. Je hebt ze dus tot op zekere hoogte zelf in de hand. Factoren zoals roken, zonlicht, stress en slaaptekort hebben allemaal invloed op je huid.

60% is de basis van je huid en wordt bepaald door je DNA

Je DNA maakt wie je bent. Het vertelt je niet alleen welke zorg je huid nodig heeft, maar ook hoe je huid gevoelig is voor veroudering. Je DNA ligt niet en blijft onveranderd.

Onze DNA producten richten zich op je specifieke behoeften die voortvloeien uit je DNA profiel. We verzamelen deze informatie met een DNA test. Je kunt de DNA test apart bestellen of in een pakketje bij jouw producten. 

2. Wees lief voor je huid

kim-mama.jpg

De huid is het grootste orgaan van het menselijke lichaam en beschermt ons tegen schadelijke invloeden van buitenaf (micro-organismen, uv-stralen, vervuiling...). Het is dan ook ontzettend belangrijk om je huid goed te verzorgen en haar natuurlijke werking te ondersteunen. Veel huidverzorgingsproducten, en dan vooral reinigingsproducten, hebben een vrij agressieve werking waardoor de natuurlijke huidbarrière beschadigd raakt. Enkele producten die je dus beter vermijdt:

  • Alcohol
  • Agressieve peelings & gezichtsscrubs
  • Natriumlaurylsulfaat

Tip: Reinig je gezicht best met een milde olie of reinigingsmelk en spoel na met een reinigingslotion op waterbasis. 

Nomige reinigingsproducten

3. Hydraterende ingrediënten

Vochtinsluitende bestanddelen zijn ingrediënten die een soort film over je huid leggen. Het zijn vettige, waxachtige substanties die vermijden dat het vocht uit je onderliggende huidlagen verdampt. Ze bedekken je huid en maken ze 'lui', waardoor jij een vals gevoel van hydratatie krijgt. Voorbeelden van vochtinsluitende bestanddelen zijn paraffinum liquidum, paraffine en andere minerale oliën.

Bevochtigingsmiddelen zijn 'hygroscopische' moleculen die vocht vasthouden. Ze zijn van nature aanwezig in en op je huid en worden ook wel 'natuurlijke bevochtigingsmiddelen' genoemd. Ze houden het vocht uit de lucht vast en houden op die manier de huid soepel en gehydrateerd. Voorbeelden van bevochtigingsmiddelen zijn aminozuren, glycerine, hyaluronzuur en ureum.

Huididentieke vetten zijn, zoals de naam al laat vermoeden, ook van nature aanwezig in de huid. De bovenste laag van je huid bestaat uit cellen (corneocyten) die worden omringd door een mengeling van vetten, zoals ceramiden, cholesterol en vrije vetzuren. In de juiste verhoudingen vormen ze een compacte structuur en dus een intacte huidbarrière. Heeft je huid een tekort aan essentiële vetten, dan krijg je een droge huid omdat het vocht in je huid gemakkelijker kan verdampen. Door een crème te gebruiken met ceramiden, cholesterol en vrije vetzuren help je de huidbarrière efficiënt te ondersteunen.

 
ab-nomige-024.jpg

Tip: Wij raden bevochtigingsmiddelen en huididentieke vetten aan. De concentratie van ieder type ingrediënt dat jouw huid nodig heeft, hangt af van de mate van hydratatie en/of de aanwezigheid van vetten in je huid. Wat jij precies nodig hebt, kun je gemakkelijk meten aan de hand van jouw DNA-test.

4. Verpakking

De verpakking van een product is het eerste wat je ziet. Het is niet alleen belangrijk hoe die eruit ziet, maar ook of ze de ingrediënten efficiënt bewaart. Veel merken kiezen nog voor (glazen) potjes, terwijl dat net voor de meeste ingrediënten bijzonder nefast is! Ze zijn niet alleen onhygiënisch maar bovendien kunnen veel ingrediënten niet 'overleven' in een dergelijke omgeving. Ze oxideren namelijk te snel door een blootstelling aan licht en lucht, waardoor hun werkzaamheid afneemt. Bekijk dus altijd eerst de verpakking voor je naar de inhoud kijkt!

Tip: Vermijd open, transparante glazen potjes. Kies liever voor niet-doorzichtige en 'airless' pompsystemen.

€119,00

Dag Serum

€84,99

Lifestyle crème

€139,00

Nacht crème

€99,00

Nacht serum

5. Bescherm je huid

Je hebt maar één huid, dus onderschat nooit het belang van een goede huidbescherming en het gebruik van zonnecrème. Een overmatige blootstelling aan uv-stralen kan niet alleen leiden tot voortijdige huidveroudering maar ook tot verschillende vormen van huidkanker. Daarom raden we aan om dagelijks een goede dagcrème met SPF 15, 30 of 50+ te gebruiken. Zonnecrèmes kunnen worden opgedeeld in twee grote groepen: er zijn de fysieke (minerale) zonnefilters en de chemische (organische) zonnefilters.

FYSIEKE ZONNEFILTER

Een fysieke zonnefilter gebruikt mineralen (zinkoxide en titaniumdioxide) om de uv-stralen van de huid weg te leiden. Dergelijke producten liggen letterlijk op de huid en blokkeren of reflecteren de uv-stralen zodat ze niet in de huid kunnen doordringen. Minerale zonnefilters beschermen zowel tegen UVA- als UVB-straling en ze veroorzaken het minste huidirritaties. Daardoor zijn minerale zonnefilters bijzonder geschikt voor mensen met een (over)gevoelige huid. Minerale filters worden echter nog niet zo lang in zonnecrèmes gebruikt omdat ze een matwitte waas op de huid achterlaten en minder gemakkelijk te maken zijn.

ab-nomige-029.jpg

CHEMISCHE ZONNEFILTER

Chemische (of organische) zonnefilters ondergaan een chemische transformatie wanneer ze in contact komen met uv-stralen. Daarbij absorberen ze de energie en geven die weer vrij in de vorm van warmte. Chemische zonnecrèmes absorberen zowel UVA- als UVB-stralen. Helaas hebben ze ook enkele nadelen, waardoor ze niet altijd ideaal zijn. Sommige gaan bijvoorbeeld gepaard met huidirritaties en andere dringen niet alleen in maar ook door de huid, waardoor ze in de bloedsomloop terechtkomen. Bovendien worden ze pas 20 minuten na aanbrenging werkzaam. Daarnaast kunnen ze de poriën verstoppen en op die manier acne veroorzaken.

Tip: Breng 's morgens je dagcrème, met zonnefilter, aan en breng in de loop van de dag een mineraal poeder met SPF op je gezicht aan. Zo blijf je de hele dag lang goed beschermd!

Producten van Nomige

Ben je nog steeds op zoek naar de perfecte producten in jouw dagelijkse routine? Nomige begrijpt als geen ander wat je huid nodig heeft. Wij maken gepersonaliseerde huidverzorgingsproducten en selecteren zorgvuldig de ingrediënten die bij jouw huid passen. Daarbij houden we rekening met jouw DNA, maar ook met jouw levensstijl. Deze exacte aanpak zal je huid revitaliseren, haar doen stralen en zo de tekenen van veroudering zichtbaar verminderen.

€499,00

Het gepersonaliseerde Nomige Pakket

€553,00

Nomige Pakket + 2 Cleansers

Leer meer over DNA huidverzorging & Nomige van Dr. Barbara Geusens

Bekijk een interactieve en educatieve sessie waarin je meer leert over jouw huid, de rol van jouw DNA, huidverzorging en het concept van Nomige.

De online Masterclass is de ideale gelegenheid om meer te leren over Nomige en DNA huidverzorging. 

Volg ons verhaal

Connecteer met ons en volg de hashtag #MyNomige om op de hoogte te blijven over de laatste skin tips en het laatste nieuws.

Volg ons verhaal

Connecteer met ons en volg de hashtag #MyNomige om op de hoogte te blijven over de laatste skin tips en het laatste nieuws.

Volg de hashtag #Nomige en blijf zo op de hoogte over de laatste skin tips en nieuws.
Alles wat je moet weten over je huid
Skinschool
Alles wat je moet weten over je huid