May. 02, 2020

Waar kan jouw DNA tegenwoordig voor gebruikt worden?

Dat DNA onderzoek wordt gebruikt voor het oplossen van misdaden en het achterhalen van biologische verwantschappen weten we al langer dan vandaag. Het is duidelijk dat we door een DNA analyse meer te weten kunnen komen over onszelf en we maken daar maar al te graag gebruik van ook. Nooit eerder waren producten en diensten zo persoonlijk. De dag van vandaag klinkt ‘DNA-based’ dan ook als muziek in de oren. DNA onderzoek wordt vandaag zowel in de commerciële als medische wereld toegepast.

Pioniers

Net als alle upcoming trends en concepten botst ook de 'consumer genetics sector' op bepaalde kritiek. De effectiviteit van 'DNA-based' wordt door sommigen nog in vraag gesteld. Als pionier moet je op een positieve manier omgaan met deze verschillende meningen en het pad effenen. Nu we sinds enkele jaren weten hoe het hele menselijke genoom eruit ziet en ons ervan bewust zijn dat er nog veel meer te ontdekken valt, willen we hier op inspelen. En het is duidelijk: niet alleen de beautysector waagt zich aan DNA onderzoek en alles wat daarbij komt kijken.

Graag sommen we hieronder even op wat je vandaag allemaal met je DNA kan doen. Wel willen we meegeven dat we geen inzage hebben welke 'DNA-based' concepten hun effectiviteit bewezen hebben via wetenschappelijke studies.

shutterstock-128896991_1_.jpg

Wat kan je nu met je DNA?

EEN DATINGSITE: JOUW PERFECT MATCH VINDEN OP BASIS VAN DNA? CHECK!

DNA Romance is een datingsite die alle geschikte (DNA) profielen voor jou selecteert. Dankzij een DNA matchmaking algoritme vergroot de kans dat je jouw ideale Mr. Perfect tegenkomt.

VOEDING EN VOEDINGSSUPPLEMENTEN AANPASSEN AAN JE DNA? CHECK!

Ook voeding heeft een grote invloed op de expressie van jouw genen. Het is daarom nuttig te weten welke reactie onze eetgewoontes opwekt. Bedrijven als Omnigen en Habit spelen hierop in door gepersonaliseerd dieetadvies op basis van jouw DNA aan te bieden. Want je hebt het vast al gemerkt. Het dieet dat voor jouw vriendin werkt, werkt helaas niet voor jou.

Tevens wordt DNA onderzoek wel vaker gebruikt bij topsport. Heb je variaties in je genen die kans geven op blessures of een zwak reactievermogen? Dan zal een DNA analyse uitwijzen welke voedingssupplementen voor jou aangeraden zijn.

dna3.jpg

GEPERSONALISEERDE HUIDVERZORGING OP BASIS VAN JE DNA? CHECK!

Nomige is de eerste die gepersonaliseerde huidverzorging op basis van DNA op de Belgische markt brengt. We vervoegen ons bij andere spelers in de beautysector en zijn er steevast van overtuigd dat een DNA analyse inzichten verwerft die je op geen enkele andere manier kan te weten komen.

Nomige hecht zeer veel belang aan de wetenschappelijke onderbouwing alsook de effectiviteit van onze producten. "Werkt het nu wel?" Daarom blijft Nomige investeren in klinische studies. Een recente klinische studie heeft aangetoond dat we een significant beter anti-ageing effect hebben ten opzichte van een product dat niet op maat gemaakt is. Deze studie zullen we ook trachten te publiceren. Lees alvast een deel van de preliminaire resultaten in onze blog.

Nomige Pakket

€499,00

MEDICATIE EN BEHANDELINGEN AFGESTEMD OP JOUW DNA PROFIEL? CHECK!

Farmacogenetica kan therapie op maat (‘personalized medicine’) mogelijk maken en kan zo onderdeel vormen van een doelgerichte benadering van de preventiediagnose en farmaceutische behandeling van aandoeningen op basis van het specifieke farmacogenetische profiel van de patiënt.

Patiënten reageren niet altijd hetzelfde op een bepaald geneesmiddel. De ene patiënt heeft forse bijwerkingen bij het gebruik van een bepaald geneesmiddel, terwijl anderen goed reageren op datzelfde middel en dosering. Medicatie afgestemd op jouw persoonlijk DNA profiel

 
dna5.jpg

kan hier een oplossing zijn. Er zijn minder bijwerkingen, de therapie is effectiever, de patiënten zijn tevreden en de zorgkosten zijn uiteindelijk lager. Nederland is koploper in genotypering en richt zich steeds meer op personalized medicine.

 
 

DNA en GDPR

Natuurlijk brengt DNA onderzoek enkele belangrijke vragen met zich mee, zoals: 'wat gebeurt er met mijn DNA?', 'zijn mijn gegevens beschermd?' en ‘in hoeverre behoud ik mijn recht op privacy?’. Nomige gaat heel bewust om met je gegevens, doet geen full genome screening, maar kijkt enkel naar deze genen en variaties die een rol spelen in het huidverouderingsproces. De DNA analyses worden anoniem uitgevoerd in een gecertificeerd labo en je DNA wordt onmiddellijk na de analyse vernietigd. Je resultaten worden ook enkel en alleen met jou gedeeld. Wil je meer weten over ons labo of wat er precies allemaal met je DNA gebeurt? Lees meer over in onze blog ‘Wie doet onze DNA analyses? Wie is BaseClear?’.

Leer meer over DNA huidverzorging & Nomige van Dr. Barbara Geusens

Bekijk een interactieve en educatieve sessie waarin je meer leert over jouw huid, de rol van jouw DNA, huidverzorging en het concept van Nomige.

De online Masterclass is de ideale gelegenheid om meer te leren over Nomige en DNA huidverzorging. 

Volg ons verhaal

Connecteer met ons en volg de  hashtag #MyNomige om op de hoogte te blijven van de laatste skin tips en het laatste nieuws.

Volg ons verhaal

Connecteer met ons en volg de  hashtag #MyNomige om op de hoogte te blijven van de laatste skin tips en het laatste nieuws.

Volg de hashtag #Nomige en blijf zo op de hoogte over de laatste skin tips en nieuws.
Alles wat je moet weten over je huid
Skinschool
Alles wat je moet weten over je huid